imageNa sednici Skupštine izabrani novi-stari direktori Muzeja i Studija Trnavac. Novog direktora ima Muzej dok je Trnavac zadržao starog.

Baš onako kako se spekulisalo u javnosti početkom decembra Skupština je za novog direktora Muzeja u Valjevu postavila Jelenu Lekić-Nikolić. Na ovom mestu ona je zamenila dr Vladimira Krivošejeva koji je duže od decenije vodio valjevski Muzej i uspeo da ga proslavi u Srbiji i pa i šire. Muzej je zahvaljujući radu dr Krivošejeva najpre povećao broj poseta za desetinu puta, izborio naziv najboljeg Muzeja u Srbiji i osvojio niz nagrada u zemlji i inostranstvu. Muzej je za to vreme preuzeo i kompleks u Brankovini koji je pod staranjem TO u potpunosti bio zapušten i za vrlo kratko vreme ovaj prostor postao je obavezna destinacija prilikom turističke posete Valjevu. Istovremeno na insistiranje dr Krivošejeva obnovljena je postavka u Kuli Nenadovića i sredjen prostor koji je okružuje. Zahvaljujući predanom radu dr Krivošejeva Valjevo je moglo da vidi brojne izložbe koje su ranije gradu bile nedostupne, a Muzej je bio izdavač više istorijskih publikacija. Za vreme direktorovanja dr Krivošejeva Muzej je postao mesto u kom su se održavale ne samo izložbe već i promocije knjiga i koncerti ozbiljne muzike i muzike drugih naroda. Ipak sve ovo nije bilo dovoljno po mišljenju gradskog parlamenta pa je Krivošejev smenjen, a novoj direktorki na ovaj način postavljeni su vrlo visoki standardi čijim bi ispunjenjem trebalo da prevazidje svog prethodnika. Za očekivati je sada da novi direktor Jelena Lekić Nikolić Valjevu i Muzeju obezbedi veće nagrade i postignuća. Lekić Nikolić je član SNS-a , prvobitno je bila zaposlena u Domu omladine , a u Muzeju se obrela nakon spajanja Doma omladine sa Domom kulture zahvaljujući bliskim vezama sa SPS-om jer za njenim radnim mestom više nije postojala potreba. Lekić Nikolić na početku svoje karijere oprobala se i u novinarstvu pa joj je to bio i jedan prvih zadataka u novoj partiji SNS.
Kako su svojevremeno nezvanično saopštili članovi kadrovske komisije bilo je neophodno da se najpre promeni Statut Muzeja kako bi ovo imenovanje bilo realizovano. Već početkom decembra izmena u Statutu predvidela je da direktor može da ima završen fakultet "u okviru obrazovno-naučnog polja društveno-humanističkih nauka". Predjašnji Statut zahtevao je da direktor Muzeja može biti lice koje je završilo filozofski fakultet, grupe - istorija, istorija umetnosti, etnologija i arheologija. Još’ jedna dodatna izmena pokazuje da sada po novom Statutu nije potrebno da direktor ima položen stručni ispit zakonom propisan za rad u Muzejima. Kako se tada moglo čuti po mišljenju pojedinih članova komisije, ali I odbornika, neke izmene nisu bile sasvim po zakonu.
Na mestu direktora Studija Trnavac ostala je I dalje Mirjana Vojić.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login