imageDom zdravlja u 2018.godini planira kupovinu nove opreme , sanitetskih vozila, rekonstrukciju jednog dela prostora, a gradjanima će biti omogućeni zdravstveni pregledi i oftamologa, alergologa, gastroenterologa, kardiologa i hirurga. Primedbe na poslovanje na sednici Skupštine imao je odbornik SNS Milan Marković.

U programu poslovanja Doma zdravlja Valjevo za 2018. Godinu kojije usvojila gradska Skupština predvdiejni su prihodi u visini od 550,8 miliona dinara. Najveći deo prihoda ostvariće se od RFZO dok Dom zdravlja planira i sopstvene prihode u iznosu od 26 miliona i računa na 58,8 miliona dinara iz budžeta grada. U ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno radi 348 zaposlenih od čega 107 doktora medicine i doktora stomatologije, 171 medicinske sestre i tehničari i 70 zaposolenih u svojstvu nemedicinskog osoblja.
Počev od krečenja i uredjenja seoskih ambulanti, Dom zdravlja predvidja i uredjenje podrumskih prostorija ustanove kako bi se što veći prostor u samoj zgradi mogao kvalitetno iskoristiti, predvidjena je izgradnja nadstrešnice za vozila kao i zatvaranje dela prostora sterilizacije . Zbog kako se navodi dotrajalosti voznog parka u 2018. godini predvidjena je kupovina novog putničkog vozila 1 milion dinara i jednog sanitetskog vozila 5,5 miliona dinara. Nove klima uredjaje trebalo bi da dobiju služba stomatologije i prostor sterilizacije u zgradi DZ. Obzirom da DZ raspolaže sa preko 200 dotrajalih računara koji moraju biti iz godine ugodinu menjani DZ u programu poslovanja predvidja i zamenu odredjenog broja ove vrste tehnike. Sa 28,8 miliona dinara biće finansirana nabavka medicinske opreme, nabavka jednog rentgen aparata u iznosu od 13 miliona, dva namenska frižidera za odlaganje vakcina, oprema za novonabavljene sanitete i tehničkih mikromotora za službu stomatologije u visini od 5 miliona dinara, RTG4D ortopan za stomatologiju 6 miliona i zamena stomatoloških stolica u iznosu od 4 miliona dinara.
Programom prevencije za 2018 godinu planirano je da 8 miliona dinara bude izdvojeno za usluge lekara po ugovoru i angažovanje specijaliste ginekologije koji vrši preglede žena bez zdravstvenog osiguranja. Specijalista ORL bi u DZ radio preglede po proceni pedijatra , tu je i specijalista neuropsihijatrije , oftamologije , specijalista kardiolog, hirurg za zbrinjavanje pacijenata sa ranama i opekotinama, a predvdiejno je i angažovanje doktora specijaliste alergologa i gastroentereologa.
Na sednici Skupštine ozbiljne prigovore na nabavke imao je odbornik SNS Milan Marković koji je posebno izdvojio nabavku protokola i kartona za imunizaciju. „ Dobro je što ste me poslušali kada sam ovde govorio o tome da treba sačuvati retgen prostor i laboratoriju i da to niste izdali Hemofarmu kao što ste ovde najavljivali. Za svaku je pohvalu da ste taj prostor sredili , ali sredjivanje je trajalo 40 dana pa su gradjani imali problem, moglo je to biti i brže uradjeno. Vidim da se nabavlja retgen aparat što je takodje jako dobro. Ali ja sam tražio nabavke za nekoliko godina i nisam dobio te odgovore“, rekao je Marković. Da je program prepisan od ranijih godina tvrdila je odbornica DS-a Milka Erić, a njen partijski kolega Duško Rakić zamolio je da se reši problem vozača hitne pomoći i problem oko novih ugovora sa smanjenim koeficijentima.Odbornici vladajuće SNS posebno su se osvrnuli na odličnu ocenu u procesu akreditacije ove ustanove dok je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović rekao da je Dom zdravlja zatrpan krivičnim prijavama onih koji bi želeli da unazade rad ustanove. Odgovarajući odborniku Markoviću Gvozdenović je rekao: „ Marković zna da ga drug Stari odveo za Beograd i dao mu platu od 300 000 dinara i sada on mora da vraća dug. Ovo sada vidim kao odnos točka i kočnice. Bolno i za jedno i za drugo. Slušao sam običan svet koji nije imao ko da odvede iz Valjeva i oni su više nego zadovoljni kako sada izgledaju prostorije u kojima se leče, kako izgledaju recimo VC-i. I zato mi je žao što se neke stvari zloupotrebljavaju. Oni sada znaju koje sve zdravstveneusluge mogu da dobiju u DZ , a ranije ih nisu imali“.
Odbornik Marković je za govornicom optužio gradonačelnika da ne govori istinu. „Ja nisam izneo laži za razliku od gradonačlenika koji vama već godinu dana laže. On je tvrdio da treba da se dovede Hemofarm, on je hteo da izda retgen , a ja sam samo podsetio na njegove gluposti“, rekao je Marković.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login