imageNabavka mehanizacije, sadnica, umatičenih grla biće obuhvaćena ovogodišnjim programom razvoja poljoprivrede za valjevski kraj. Za ovu namenu grad je opredelio 30 miliona dinara.

Razvoj poljoprivrede bolna je tačka grada Valjeva , ali ove godine budžetom je opredeljeno čak 30 miliona dinara koji će biti iskorišćeni za različite mere podsticaja poljoprivrednicima. Mere će sprovoditi preduzeće Agrorazvoj. Programom podrške za sprovodjneje poljoprivrednepolitike i politike ruralnog razvoja planirane su mere kreditne podrške, direktna plaćanja-regresi, i posebne mere za podsticaje u poljoprivredi. „ Sufinansiraće se nabavka mehnaizacije , priključnih mašina, subvencije za nabavku sadnica , izgradnja plastenika , nabavka umatičenih steonih junica i to 40% u vrednosti nabavke do 80 000 dinara po junici.Prošle godine se dobrim pokazala nabavka umatičenih grla jagnjadi gde je realizovana nabavka od 400 jagnjadi. Sada ćemo davati do 100 000 dinara za nabavku najmanje 20 jagnjadi“, kaže Bojan Bošković direktor preduzeća Agrorazvoj.
Mere podrške ruralnom razvoju biće realizovane i kroz transfere znanja i razvoj savetodavstva. Novinaje stručna , ali i finansijska pomoć kada su Zadruge u pitanju. „Pomagaćemo oko prikupljanja dokumentacije i registracije samih Zadruga, ali ćemo izdvajati i do milion dinara po Zadruzi koja pripremi plan i navede čime želi da se bavi. To je nešto potpuno novo, ranijih godina to nije bilo. Ove godine dajemo i poljoprivredne kredite , banka odobrava kredit , a mi subvencionišemo kamatu u 100% iznosu“, rekao je Bošković.
Već na narednoj sednici Skupštine pred odbornicima će se naći Program ruralnog razvoja , a kako najavljuju u Agrorazvoju, čim Skupština usvoji program ovo preduzeće raspisaće konkurs.
Oko 65% ukupne teritorije grada Valjeva čini poljoprivredno zemljište, veliki je procenat zastupljenosti voćnjakai vinograda, livada i pašnjaka, a na teritoriji grada posluje 8 815 poljoprivrednih domaćinstava.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login