imageUdruženje “Stari grad –Tešnjar” izneće gradu listu predloga koji bi po njihovom mišljenju trebalo da unaprede život gradjana Tešnjara , ali I doprinesu samom očuvanju Tešnjara kao istorijske celine .

Udruženje „Stari grad - Tešnjar“ je nevladino i neprofitno udruženje,čiji je osnovni cilj, kako navode, unapređenje uslova života u urbanoj sredini, u konkretnom slučaju, poboljšanje životnih uslova na prostoru starog grada, Birčaninove ulice i sporednih ulica zaštićene zone Tešnjara, kao i dela trgovačke zone u ulici Kneza Miloša.
U dopisu koji će uputiti gradskim vlastima se navodi da se Udruženje zalaže za poštovanje Zakona o javnom redu i miru, kao i Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini, te uspostavljanju svake druge vrste komunalnog reda i podsticanje omladinskog i građanskog aktivizma i solidarnosti i uključivanja građana u razvoj lokalne zajednice.
Uzevši u obzir specifičnosti Tešnjara I Knez Miloševe ulice kao BID zone, Udruženje „Stari grad - Tešnjar“ predlaže sledeće:
Od Gradske uprave grada Valjevo što pre preduzimanje sledećih mera:
• ukidanje muzike sa elektronskog ozvučenja na prostoru Tešnjara
• preregistraciju postojećih noćnih barova u ulici Kneza Miloša i u svim gusto
naseljenim delovima grada, u kafe barove, sa radnim vremenom do 00 i 01čas.
• dosledno i efikasno sprovođenje odluke o akustičkom zoniranju grada
• efikasniju kontrolu točenja alkoholnih pića maloletnim licima
• veće angažovanje Komunalne policije na prostoru Tešnjara i dela trgovačke zone
Knez Miloševe,
• rešavanje pitanja kanalizacije u ulici Kneza Jovice
• bolju saradnju sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture po pitanju sanacije i uređenja objekata od istorijskog značaja
• doslednije sprovođenje odluke o kretanju i parkiranju vozila u Tešnjaru i okolnim ulicama
• sa Savetom Tešnjarskih večeri blagovremene pripreme i predstavljanje novih sadržaja i aktivno učešće svih objekata iz Tešnjara u pripremi ove manifestacije
• aktivnije promovisanje Tešnjara u turističkoj ponudi grada i u drugim manifestacijama
• definisanje kratkoročne i dugoročne aktivnosti na uređenju Tešnjara (mobilijari...)
• podsticajne mere i stvaranje novog ambijenta za aktiviranje lokala koji su već duže vreme prazni, kao i objekata koji su oronuli
Od Policijske uprave Valjevo hitno preduzimanje sledećih mera:
• veće angažovanje na prostoru Tešnjara i dela trgovačke zone Knez Miloševe, po pitanju
regulisanja javnog reda i mira, naročito u večernjim i noćnim satima
• angažovanje odgovarajućeg broja pozornika na pomenutim lokacijama, koji bi redovno
patrolirali i brzo i efikasno reagovali na svaki vid remećenja javnog reda i mira
• regulisanje kretanja vozila i parkiranja u skladu sa Zakonom o saobraćaju.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login