imageDa će vrlo brzo doći do personalnih promena u gradskoj vlasti , najavljuju i gradonačelnik Gvozdenović i zamenik Jeremić. Iako se nijedan ne izjašnjavaju o personalnim rešenjima, neke promene desiće se po saznanjima Vamedie vrlo brzo.

Nakon što su Gradsko veće napustili David Maksimović i Borisav Radojičić, oba sa kvote SPS-a , ostavku je tada najavio i Damjan Cvetković takodje sa kvote ove partije. Ko mogu biti kandidati i kada će njihova imenovanja biti realizovana za sada nije poznato.
S druge strane promene po pitanju personalnih rešenja najavljuje i Slobodan Gvozdenović gradonačelnik koji predvodi Srpsku naprednu stranku. Kako niko od poznatih funkcionera ove partije za sada nije podneo samostalno ostavku jasno je da će pojedini biti smenjeni na osnovu kriterijuma sopstvene partije.
Samo Gradsko veće do sada je pretrpelo brojne promene u smislu personalizacije najpre činjenicom da je umesto ranijih devet ova vlast donela odluku o 11 članova veća obrazlažući tu promenu potrebom za resornom efikasnošću. S druge strane SPS je izvršila izmenu pomerajući Nikolu Radojičića na mesto pomoćnika gradonačelnika dok je njegovo mesto zauzeo Žarko Kovač.
Sada nakon dve konkretne ostavke i brojnih najava o promenama izvesno Veće više neće izgledati isto.
Merilo rada članova veća trebalo bi da bude vidljivo u samom gradu . Ipak kako se ovoj vlasti upravo spočitava neefikasnost jasno je da su personalna odredjenja praktično bila loša u smislu podele resorne odgovornosti.
Na treba zaboraviti da je sviojevremeno najavljeno da će svaki član Veća biti zadužen za odredjenu oblast u koju će biti upućen i u okviru koje ima nadležnost. Dobra ideja da se zna ko je za šta odgovoran praktično je već na početku i pala u vodu zbog uplitanja dvojice pomoćnika gradonačelnika Saše Simića i Miroslava Pimića koji su mimo ranijeg dogovora preuzimali resore ostavljajući ranije zadužene članove Veća praktično bez nadležnosti.
Ako se vratimo u 2016. godinu videćemo da je tada podela bila sledeća:
Nikola Radojičić-poljoprivreda
David Maksimović- urbanizam
Borisav Radojičić – privreda, finansije, investicije
Nikola Popović –energetika
Andra Savčić –vanredne situacije
Dobrosav Janković –saobraćaj
Dejan Bogojević – kultura

Kasnije su se Veću pridružili Damjan Cvetković inače informatičar za koga je rečeno da će IT sektor biti njegova nadležnost i Dragana Terzić advokat za koju se govorilo da će preuzeti socijalna pitanja, ipak ova informacija za Terzićevu nikada nije zvanično potvrdjena.
Resor poljoprivrede koji je bio poveren Radojičiću preuzeo je najpre član Veća Andra Savčić pa je ostalo nepoznato čime je bio zadužen Radojičić.
Resor urbanizma do ostavke u nekoliko projekata vodio je Maksimović, sve ostalo nije bila njegova nadležnost niti je kako je svojevremeno izjavio Vamediji imao uticaja na taj sektor.
B.Radjičić dugo vremena je, po sopstvenim rečima, zaista insistirao na svom resoru , ali mu je resor praktično kao i drugima preuzeo zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović .
Dokaz da u ovim tvrdnjama ima istine je u činjenici da je u trenutku razmatranja programa javnih preduzeća Radojičić izostavljen dok je odluke donosio Miliutinović.
Za Popovića nije poznato koji su to projekti koje je u oblasti energetike vodio ili trenutno vodi . Dok je Veće bilo otvoreno za medije zabeleženo je nekoliko Popovićević kritičkih izjava o stanju u pojedinim oblastima, ali mimo energetike.
Ime Jankovića pominjalo se u vezi strategije o saobraćaju i aktivnosti iz te oblasti pa se može reći da je Janković jedni ostao pri tom dobijenom zaduženju.
Sam Savčić koji se u javnosti nije mnogo pojavljivao, zabeleženo je dao je nekolikko izjava vezanih za poljoprivredu, ali je nepoznato dalje činjenje.
Bogojević je pak ostao veran kulturi.
Ko je preuzeo vanredne situacije nije poznato , ali je poznato da su pomoćnici Pimić i Simić rado preuzimali nadležnosti bez konsultacija vezanih za koaliciju , odnosno svojevoljno i po njihovoj proceni po potrebi koju su oni iskazivali.
Kako je Veće zatvoreno za medije javnosti je ostao nepoznat učinak kao ni rad Terzićeve i Cvetkovića.
Kovač takodje dolazi prekasno za javnost , ali je izvesno da nije preuzeo resor Radojičića za koji se sad ni ne zna šta je tačno bio.

Da li sada možda zvuči razumljivije zašto dva čelna čoveka Grada Valjeva najavljuju promene? Sigurno da je jasnije ipak bez obzira ko preuzeo koje mesto sve su prilike da je neophodno temeljno pretresti sistem odgovornosti odnosno zaduženja te neke stvari vratiti na početak.
Istovremeno više je nego izvesno da zaduženja ne smeju ostati mrtvo slovo na papiru, ako je takav papir uopšte i postojao, već ozbiljna obaveza naročito za plaćene članove Veća Kovača, Savčića i Bogojevića čije se zarade kreću oko 70 000 dinara.
U toj smeni i ozbiljnim rezovima ista zaduženja trebalo bi da dobiju pomoćnici gradonačelnika za koje se opet ne zna šta tačno rade. Ali čije su zarade opet blizu 70 000 dinara.
Možda je sada jasnije i zašto se pojedini članovi Veća sami povlače.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login