imageDanas počinje izgradnja kišne kanalizacije na Poparskom putu nakon čega ćće uslediti asfaltiranje. Poparci navode da je podjednak problem fekalna kanalizacija u kojoj se guše , a koja godinama čeka na rešavanje.

Nakon protesta meštana Popara izgradnja najprekišne kanalizacije, a potom i asfaltiranje počinje danas. Ipak izgradnja fekalne kanalizacije još uvek nije ni najavljena. „Mi imamo projekat još od 2001. godine . Mi imamo ovde 40 kuća koje mogu biti prirodnim putem, padom biti priključene na kanalizaciju u Ulici Marka Kraljevića . Mi svakih petnaest do dvadeset dana idemo u Gradsku upravu i pokušavamo da animiramo ljude . Medjutim odgovorsa nema, oni ne dolaze ne shvataju naše probleme“, kaže Slobodan Marković stanovnik Popara.
Poparci navode da se leti ne može boraviti napolju ne samo zbog smrada od kanalizacije koja se izliva brojnim domaćinstvima ispred kuće već i zbog komaraca i insekata koji se skupljaju oko bara koje stvara kanalizacija.
„Znamo mi da nema para da se sve odradi odjednom , ali da su do sada radili deo po deo za sve ove godine to bi bilo završeno. Ali nije , ništa se ne radi. Mi smo uradili projekat sve imamo , ali niko ovde ništa ne radi kao da smo gradjani drugog reda“, navodi Marković.

Kako Vamedia saznaje sva domaćinstva imaju septičke jame, a mnogi iste ne prazne redovno dok su brojne same po sebi propustljive. „Pogledajte gde ja živim , ja sam okružena ovim barama ne može ovde da se živi od smrada . Evo prljava voda je ušla ljudima u podrume, u garaže. To je bolest čitava . Ovde nema normalnog života“, navodi meštanka Popara pokazujući novinarima situaciju u kojoj se našla.

Na sanaciju dela Poparskog puta Poparci čekaju tri godine, na kanalizaciju i duže. Put će biti, a kanalizacija?

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login