imageDok inspekcije tvrde da farma kokošaka u Novom naselju radi sve po zakonu , meštani Novog naselja potpisali peticiju kojom traže rešenje problema. Meštani tvrde da se djubre i uginula živina ne odlažu po propisima.

Sudeći po najavama meštani Novog naselja koji žive u blizini farme „Pile prom Ćirković“, spremni su i da obustave rad farme ukoliko za njihove probleme ne bude pronadjeno rešenje. O ovom slučaju odbornik Milan Gajić informisao je Skupštinu grada rekavši da farma ugrožava zdravlje ljudi. „Nesnosan smrad se širi, svakodnevno jer farma ne radi u skladu sa propisima. Ljudi koji žive u blizini ne mogu ni prozore da otvore. Tu su i ventilatori koji izbacuju prašinu . Tu ima i dece u tom delu i ona su takodje ugrožena“, rekao je Gajić.
On je naveo da niko ne želi da zatvori farmu , ali da se neko rešenje mora pronaći jer su inspekcije izlazile i konstatovale da farma radi po zakonu i ispunjava sve uslove. Po mišljenju meštana to nije baš tako, jer je problematično i odlaganje kokošijeg djubreta, a kako Gajić tvrdi farma nema ni zaposlenog veterinara.
Iako je naglašeno da niko ne želi da zabrani rad farmi, meštani su ipak potpisali peticiju na kojoj je 500 potpisa kojim traže rešenje svog problema. „Oni treba da rade i uvek je farma radila, ali taj smrad i otpadne vode su nekada bile rešene , a sada se te otpadne vode slivaju u obližnje njive. Tu su i psi koji otkopavaju uginulu živinu koju oni sa farme ne zakopavaju propisno“, rekao je Gajić.“

Skupština grada po ovom pitanju naložila je Veću da ceo slučaj ispita I razmotri, a da se na lice mesta upute nadležni inspekcijski organi. Kako Vamedia saznaje nekoliko inspekcija već je obavilo kontrolu. Jedno od osnovnih pitanja jeste kako uopšte farma može da radi u stambenom naselju? Meštani ne znaju odgovor na ovo pitanje, a zaposleni u farmi tvrde da je farma postojala dok taj deo grada nije bio gusto naseljen, odnosno da su dozvole dobijene dok se taj deo smatrao seoskim područjem.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login