imageDelegacija Evropske banke i predstavnika Kancelarije za javna ulaganja obišla je branu Stubo Rovni. Ova delegacija finansiraće projekte za koje trenutno konkuriše 40 lokalnih samouprava. U JP „Kolubara“ se nadaju da zbog spremne dokumentacije može biti finansiran cevovod pijaće vode.

Pored turizma na Divčibarama i fabrike za otpadne vode na ovoj planini predstavnici Evropske investicione banke i Kancelarije posetivši Valjevo mogli su da posete i akumulaciju Rovni. „Oni su u izvidjanju i kada je novac u pitanju bitno je da sagledaju sve činjenice, o svemu smo razgovrali. Bili su znatiželjni u vezi tehničkih detalja i ekonomske opravdanosti projekta. Nadam se da će doneti pravu odluku koja će biti povoljna za nas. Mi smo u vrhu od 40 lokalnih samouprava i u pitanju je 40 miliona evra i deset miliona granta. Ono što je gospodja Ana rekla ova lepa plavuša iz EIB jeste da je Valjevo u vrhu i medju tri do pet lokalnih samouprava za koje su zainteresovani“, rekao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Napominjući da grad Valjevo ima izuzetnu saradnju sa Vladom Srbije i Kancelarijom za javna ulaganja direktor JP Kolubara Zoran Mitrović kaže da je poseta Valjevu upravo dokaz dobre saradnje. „ MI smo prilikom ove posete predstavili projekte za koje imamo tehničku dokumentaciju i imamo urednu gradjevinsku dozvolu i kompletan projekat. Oni bi mogli da se grade odmah po odobravanju tih sredstava. Oni su pokazali interesovanje i moram reći da su iznenadjeni nivoom kojim se mi bavimo ovim jer su očekivali dosta niži nivo rada. Zato se nadamo da s obzirom da sve imamo što oni traže da će ododbriti sredstva“, rekao je Mitrović.

image

Kako se moglo čuti u pitanju je izgradnja delova regionalnog cevovoda koji nisu izgradjeni.“Najpre se radi o deonici cevovoda Paklje –Pećina, to je cevovod prečnika 1000 milimetara dužine osam kilometara i njegova je vrednost oko 4,5 miliona evra. Radi se i o drugoj deonici Mionica –Divci, dužine šest kilometara prečnika 250 milimetara, a vrednost radova 1,5 miliona evra. To znači da smo ukupno tražili oko 6 miliona evra kako bismo izgradili deonice za koje imamo tehničku dokumentaciju“, objasnio je Mitrović.

image

Grad Valjevo je ranije kod evropskih fondova konkurisao za izradu projektne dokumentacije koja nedostaje, ali se od toga odustalo jer je kako je objasnio Mitrović, prilikom posete ministarke Zorane Mihailović Valjevu rečeno da je ministarstvo izdvojilo sredstva za nedostajuću dokumentaciju.

S.V.

 

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login