imageIako je bilo predvidjeno, na poslednjoj sednici Skupštine nije raspisan konkurs za izbor direktora u JKP Vidrak. Ova tačka dnevnog reda je skinuta , a konkurs je raspisan za direktore JKP Polet i JP Kolubara.

Kako je rečeno na početku sednice Skupštine sednica je sazvana zbog brojnih kadrovskih rešenja ipak na samoj sednici sa dnevnog reda je skinuta tačka raspisivanja konkursa za izbor direktora JKP Vidrak. Nije bilo ni objašnjenja šta je razlog iz kog ovaj konkurs ne treba da sada bude raspisan. Skupština je na istoj sednici uvažila ostavku ranijeg vd direktora Ksenije Badem Nenadović i nna njeno mesto postavila Jelenu Kalat.
Odlukom Skupštine biće raspisani konkursi za mesta direktora u JKP Polet gde je trenutno u statusu vd direktora Slobodan Andrić i u JP Kolubara gde je trentno vd direktor Zoran Mitrović.
Nakon odlaska sa mesta direktora Djordja Milanovića pre dve godine JKP Vidrak je do sada vodilo dvoje vršilaca dužnosti . Najpre Sladjana Marković koja se na tom mestu zadržala malo više od godinu dana i koja je potom konkurisala na mesto direktora i po mišljenju komisije ispunila uslove i bila predlog komisije za izbor direktora . Na sednici Skupštine potom Markovićeva nije izabrana za direktora jer je kako je navedeno do kraja godine očekivano spajanje JKP Polet i JKP Vidrak. Iako nijednog trenutka nije rečeno , u javnosti pa i skupštinskom holu glasno se spekulisalo o njenom neizboru i nepostavljanju pa se moglo čuti da se Markovićeva nije „dopala“ pojedinim funkcionerima SNS-a. Do spajanja nikada nije došlo , a Markovićeva je zaposlena u Vidraku na mestu pomoćnika direktora. Nakon nje u novom statusu vd direktora našla se Ksenija Badem Nenadović koja se na tom mestu zadržala i manje od godinu dana i koja je podnela ostavku na ovo mesto. Sada je Skupština imenovala trećeg vršioca dužnosti Jelenu Kalat, ali nije raspisala konkurs za mesto direktora u ovom preduzeću.
Na osnovu svega vidjenog nejasno je na koji način vladajuća partija misli da je moguće postići rezultate ukoliko se direktori odnosno vršioi dužnosti smenjuju kao na traci. Jasno je da nijedan direktor ne može pokazati rezultat na osnovu samo nekoliko meseci vršenja te dužnosti , Taj vremenski period dovoljan je tek za upoznavanje sa sistemom preduzeća dok za realizaciju predloga za poboljšanje poslovanja izvesno treba više od tog skraćenog vremenskog perioda.
JKP Vidrak je preduzeće koje trenutno radi sa budžetom manjim za blizu 50 miliona u odnosu na prethodne godine, a kako bi se poslovanje održalo solventnim povećana je cena usluga ovog preduzeća.
Ipak, izbor direktora shodno odluci Skupštine se očekuje u JKP Polet i JP Kolubara.
Na sednici skupštine odbornici DS—a Duško Rakić i Milka Erić govorili su na temu uslova koji su postavljeni pa se moglo čuti da nije najvažnija stvar da li direktor govori engleski kao i da je nejasno koji su kriterijumi podrazumevajući za poznavanje rada na računaru kad sada i mala deca poznaju rad na računaru. Rakić je za govornicom zatražio da se sa pravnom službom grada proveri i mogućnost kvalifikovanja odredjenih fakulteta. „Mi ovde na ovakav način imamo situaciju da biramo ljude koji dolaze sa fakulteta koji se ne nalaze ni medju hiljadu fakulteta u Evropi i niko ne zna o čemu se tu radi i oni se isto tretiraju kao oni koji dolaze sa Univerziteta koji u našoj zemlji imaju kredibilitet i kvalitet. Postoji spisak tako reći rang lista tih fakulteta. Da li je moguće da neko izvrši proveru i utvrdi da li se taj i taj fakultet nalazi makar u prvih 500 ili potom hiljadu pa da na osnovu toga dobijemo odredjeni broj poena? Ne bi bilo loše da to pravnici pogledaju“, rekao je Rakić.
Zamenica načelnika Gradske uprave Dragana Djenić je govoreći o kriterijumima koji su postavljeni kaže da postoji u Srbiji nešto što se zove Katalog zanimanja . „U tom katalogu jasno je definisano šta je potrebno za neke funkcije i mi smo se pridržavali toga. Ono što je tamo navedeno kao neophodno nalazi se upravo u kriterijumima koje smo i postavili“, rekla je Djenić.
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login