imageGradsko veće formiralo je još jednu komisiju, a ovoga puta u pitanju je komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti grada Valjeva.

Kako se navodi u prispelom materijalu cilj ove komisije je nadzor i izbegavanje preklapanja i ponavljanja inspekcijskog nadzora.Gradsko veće dalo je zeleno svetlo za formiranje komisije koja će koiko je moguće razumeti, praktično biti koordinaciono telo nad inspekcijama , a u n jemu učestvuju tri odeljenja: za inspekcijske poslove, za budžetsku inspekciju i za naplatu izvornih prihoda grada.
Komisija ima pet članova , a njome predsedava pomoćnik gradonačelnika Saša Simić dok je njegov zamenik u ovoj komisiji Nikola Radojičić. Ostali članovi su : Ruža Stojković šef odseka za prinudnu naplatu, Aleksandar Janković načelnik odeljenja za inspekcijske poslove, Slavica Pavlović načelnik odeljenja za naplatu izvornih prihoda, Zoran Emreković budžetski inspektor, Usref Osmanović šef odseka za inspekcijski nadzor.
Iz pristiglog materijala može se videti da su poslovi i zadaci ove komisije razmatranje i mišljenja na predloge inspekcijskog nadzora, praćenje dostignutog nivoa koordinacije inspekcija, uskladjivanje rada inspekcijskog nadzora i rada inspekcija, razmena informacija u vršenju nadzora, razvoj informacionog sistema u cilju efikasnog vršenja inspekcijskog nadzora, razmatranje izveštaja, mišljenja, metodoloških materijala i priručnika, analiza potreba za finansiranjem inspektorata,da se stara o službenoj interenet stranici gde se objavljuju propisi i dokumenta itd.
Pomalo je nejasno koliko je moguće recimo da neko od pomenutih članova uradi softver koji se pominje jer niko od pomenutih nije informatičar, nejasna je i razmena informacija kada je inspekcijski nadzor u pitanju jer se radi o različitim oblicima nadležnosti, s obzirom da komunalni ili gradjevinski inspektori nemaju direktnu vezu sa budžetskim inspektorom. Potom ne traba zaboraviti da je Aleksandar Janković načelnik odeljenja inpekcija te i da mu je Usref Osmanović podredjeni u smislu ranga i koliko je poznato njihove kancelarije nalaze se jedna pored druge sa zajedničkim medjusobnim vratima pa je pitanje koordinacije njihovog rada diskutabilno u smislu prostog pitanja da li oni do sada nisu komunicirali? Novina je potom da Pavlovićeva i Stojkovićeva takodje ne komuniciraju, ako se zna da je jedna načelnik odeljenja , a druga šef u tom istom odeljenju. Ili je ova komisija podsticaj komunikacije , rad na sinergiji?
Kako mediji ne prisustvuju sednici Veća moguće je da je ovo objašnjeno , ali nije poznato. Ipak u delokrugu nadležnosti i obaveza se navodi da će ova Komisija pružati informacije na upit lica koja se odnose na delokrug inspekcije, a Veću će podnositi izveštaje svakih 90 dana.
Ali, da pretpostavimo da će komisija ubrzati rad, skratiti procedure , smanjiti preklapanja, ostaje ipak jedno pitanje –Kako je moguće da 50 godina niko nije došao na takvu ideju? I više od 50 godina postojale su iste službe manje više pod istim ili drugačijim nazivom. Te iste službe tada su zapošljavale daleko manji broj ljudi, pa je to možda razlog osnivanja ove komisije. Ili je to pak samo još jedna komisija medju sada već desetinama komisija i radnih tela?
A možda ipak da sačekamo prvi izveštaj za 90 dana?

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login