imageNa 13. Smotri dečjih folklornih ansambala Srbije koja je održana u Valjevu, KUD Djerdan je osvojio Zlatnu plaketu,a KUD Izvor srebrnu . Na 13. Smotri u kategoriji koreografisanog folklora uzrasta do 15 godina, takmičilo se 19 ansambala iz različitih krajeva Srbije.

Medju 19 dečijih ansambala dva valjevska KUD-a osvojila su značajna priznanja osvjivši zlatnu I srebrnu plaketu na ovom prestižnom festivalu dečijeg folklora. KUD Djerdan je još jednom pokazao koliko je važno raditi sa mladima I na svaki način opravdao brojna priznanja I nagrade koje je osvojio u proteklom periodu. Kao društvo koje na nivou Srbije nosi titulu I zvanje “Čuvara narodne tradicije”, rad sa izvodjačkim ansamblima je već dokazan, a ovoga puta na sceni su bila deca osnovnoškolskog uzrasta koja su po mišljenju žirija zaslužila svako priznanje . Pored njih KUD Izvor osvajanjem srebrne plakete dalo je na posebnom značaju samoj činjenici da se u Valjevu zaista neguje dobra I kvalitetna folklorna igra.

image KUD Djerdan je nakon smotre u večernjim satima održao I svoj tzv Javni čas , tačnije polugodišnji koncert društva u kom je učestvovalo preko 200 mladih. “Sledeće godine slavimo 25 godina postojanja I po mom mišljenju ovo je pravi način da pokažemo šta smo I ko smo. Osvajanjem brojnih nagrada , da ih sada sve ne nabrajam jer ih je zaista mnogo nebrojeno puta smo dokazali da smo zaista- Za trokorak ispred svih”, rekao je na večernjem koncertu umetnički rukovodilac društva Aleksandar Tomić zahvalivši se pre svega deci koja su na sceni pokazala umeće koje je žiri vrednovao. Da ovo društvo čeka sjajna budućnost pokazala je činjenica da su deca , najmladji članovi društva u školi folklora Djerdana na koncertu ispunila scenu Centra za kulturu.

image

image

Žiri Smotre folklore:
BOGDANKA ĐURIĆ- koreograf
MILAN BRUJIĆ- koreograf
MILE VUJČIN-koreograf
Mr. MIRJANA DROBAC- etnomuzikolog
VILMA NIŠAKOVIĆ- etnolog

POBEDNICI 13. SMOTRE DEČJIH FOLKLORNIH ANSAMBALA SRBIJE

ZLATNE PLAKETE

KUD „STANKO PAUNOVIĆ“ NIS-RNP PANČEVO
IGRE IZ DONjE JASENICE
KOREOGRAF: DEJAN TRIFUNOVIĆ
MUZIČKI ARANŽMAN: SORIN BOLjANAC

KUD ,,ĐERDAN“ VALjEVO
IGRE IZ KNjAŽEVCA
KOREOGRAF: MLAĐEN MARKOVIĆ
MUZIČKI ARANŽMAN: ALEKSANDAR GAVRILOVIĆ

KUD ,,STEFAN NEMANjA“ KRALjEVO
IGRE OKOLINE NIŠA
KOREOGRAF: DRAGOLjUB MILOSAVLjEVIĆ
MUZIČKI ARANŽMAN: IVAN JEVTOVIĆ

SREBRNE PLAKETE

KUD ,,SEVOJNO“ SEVOJNO
IGRE VLAHA CARANA
KOREOGRAFI: GORAN PAUNOVIĆ I VLASTIMIR VELjOVIĆ
MUZIČKI ARANŽMAN: GORAN MITRAŠINOVIĆ

DK ,,IZVOR“ VALjEVO
ĐURĐEVDANSKO DRUGANjE
KOREOGRAF: DRAGOMAN MEDULOVIĆ
MUZIČKI ARANŽMAN: MILAN GOLUBOVIĆ


SKC „VUK STEFANOVIĆ KARADžIĆ“ BAČKA TOPOLA
„POIGRSJMO OVU IGRU“ PESME I IGRE SRPSKOG ŽIVLjA SARAJEVSKOG POLjA
KOREOGRAF: DAMIR ŠIPOVAC
MUZIČKI ARANŽMAN: JULIJAN RAC

BRONZANE PLAKETE

KUD „ĐORĐE MALETIĆ“ JASENOVO – OPŠTINA BELA CRKVA
VLAŠKE IGRE CRNOREČJA
KOREOGRAF: JELENA ŠTETIĆ
MUZIČKI ARANŽMAN: NATAŠA MILOSAVLjEVIĆ

ŽKUD ,,DULE MILOSAVLjEVIĆ“ ČAČAK
IGRE IZ LEVČA
KOREOGRAF: ZORAN JEFTIĆ
MUZIČKI ARANŽMAN: ALEKSANDRA SMREKIĆ

KUD ,,KOPAONIK“ LEPOSAVIĆ
IGRE CENTRALNOG KOSOVA
KOREOGRAF: ĐORĆE LAKUŠIĆ
MUZIČKI ARANŽMAN: ALEKSANDAR SMREKIĆ

Veliki podstek organizaciji ove Smotre pružilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije kroz sredstva koja su odobrena na konkursu Ministarstva u oblasti - savremeno stvaralaštvo u 2018. godini, što nije bio slučaj u proteklim godinema. Upravo ta činjenica potvrđuje da je značaj ovog takmičenja prepoznat na najvišem nivou i da treba nastaviti sa negovanjem i razvijanjem ove manifestacije.

Pomoć u realizaciju Smotre, pružili su:

- Grad Valjevo
- Savez amatera Srbije
- Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević-čiji igrači su kao volonteri bili domaćini takmičarima

 

 

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login