imageProtesti protiv povećanja cene goriva ne prestaju ni u Valjevu kao I u celoj Srbiji. Blokada saobraćaja na duplim trakama trajala je sat vremena, a za danas najavljena blokada u trajanju od dva sata. Blokada održana uz prisustvo policije.

Dok je u celoj Srbiji tokom dana na više lokacija I u više gradova održavana blokada saobraćaja zbog povećanja cene goriva nova blokada u Valjevu održana je sa početkom u 17 sati. Za razliku od petka kada su policajci samo fotografisali vozila učesnika ovoga puta po rečima ljudi iz kolone na duplim trakama napisano je I nekoliko kazni. Evidentno je bilo prisustvo većeg broja policajaca, više policijskih vozila, ali I vozilo pauk.
Učesnici protesta kažu da u Valjevu blokada nije ni treala da počne ujutro već da su takve lažne informacije podmetnute i namerno proširene. Za ovo veče najavljuju da će protest početi ponovo u 17h , ali da će trajati dva sata.
U razgovoru sa učesnicima protesta Vamedia saznaje da razlog blokada ipak nije samo cena goriva.”Nije to samo gorivo, bar za mene nije , nije za mnogo nas ovde , pitajte ljude. Sve je razlog , prvo što živimo u zemlji terora I straha, što ne mogu da zaradim da prehranim porodicu dok se oni bahate. Ovome mora da se stane na put I evo stali smo. Srbija je stala na put I tek će da stane”, kaže jedan od učesnika.
S druge strane efekat poskupljenja goriva već su osetili gradjani koji koriste usluge taksi prevoza s obzirom da su sva taksi udruženja u Valjevu podigla cene starta I predjenog kilometra u ukupnom iznosu od u proseku za trideset dinara. Ipak valjevski taksisti ne učestvuju u blokadama.
Za razliku od prethodnih dana u blokadama u Srbiji na više mesta učestvovali su I poljoprivredni proizvodjači koji su na puteve izašli traktorima, a sudeći po raspoloženju istih što se može zaključiti iz njihovih izjava datih medijima, pojoprivrednici su više nego razočarani potezom Vlade I ministarstva.

image U medjuvremenu je ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao organizatore protesta za koje je rekao da se kriju iza naroda da dodju na razgovor sa ministrom finansija. Zanimljivo je da to nije učinio sam ministar finansija , a putem društvenih mreža Vulinu je poslata poruka da je narod organizator protesta te I da su već došli.
Učesnici protesta propuštaju samo vozila hitne pomoći dok su na pojedinim mestima propuštani I automobili u kojima su bile bebe I mala deca.
Kako je već prvog dana protesta naedeno prvi zahtev vozača jeste da se usvoji nova cena goriva koja neće prelaziti brojku od 110 dinara po litru za dizel i 120 dinara po litru za benzin, takođe se navodi da ta cena bude važeća za sve pumpe u zemlji.
Zahtevi obuhvataju i novi proračun cene goriva i to na način da se cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez pa tek onda na oporezovanu cenu dodati akciza koja ne sme biti više od 50 odsto osnovne cene benzina.
Vozači su se u svojim zahtevima osvrnuli i na vlasnike koji poseduju automobile na plin, i uvrstili zahtev da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login