imageGrad Valjevo posetio je ministar prosvete Mladen Šarčević koji je sa gradskim rukovodstvom razgovarao o obdaništu, ISP i TIC-u.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović informisao je medije da je prilikom razgovora sa ministrom pšrosvete Mladenom Šarčevićem razgovarano o nekoliko tema. Najpre ISP koja kako se moglo čuti treba da bude pod jurisdikcijom Republike, potom proširenju kapaciteta PU Milica Nožica i na kraju o izbnalaženju najboljeg rešenja za Tehničko inovacioni centar.

„Razgovarali smo o podizanju kapaciteta Predškolske ustanove optimizacijom postojećeg prostora od šeste škole, a uz korišćenje odredjenih sredstava koje imamo na raspolaganju od Svetske banke. Ono što je takodje važno mi pripremamo veliki deo Srbije da se mreža učeničkih domova poboljša tako da je juče ministarstvu predat objekat Jablanice kako bi se na vreme uradila adaptacija”, rekao je ministar Mladen Šarčević.
Za pitanje Petnice ministar kaže da traje jako dugo , ali da ovoga puta postoje izgledi da se ISP Petnica nadje u mreži sa još nekoliko takvih ustanova, tačnije sedam. Tu se podrazumeva I dogradnja nekih kapaciteta, a ministar kaže I da je postignut dogovor sa vladikom Milutinom da se spor koji postoji prevazidje kako bi se moglo validno uknjižiti I potom prepoznati u budžetu..
Za nove vidove tehničkih mogućnosti ministar najavljuje Tehničko inovacioni centar .
“Sagledaćemo neke nove prostorne mogućnosti koje grad Valjevo ima da bi mogli da zadovoljimo potrebe I predškolskih I drugih ustanova . U budžetu imamo sredstva za to I imamo podršku odredjenih ulagača iz Slovenije tako da smo sve teme obuhvatili”, kaže ministar.

Prvobitna ideja je bila da TIC bude smešten u staroj šestoj školi za koju kako ministar kaže mu je predočeno da nema postojećih uslova . “ Onda ćemo iznaći neko drugo rešenje Centar može sa delom opreme da krene u školi I da mi krenemo da vidimo sve prostorne mogućnosti za sve namene. Mi ovde pričamo mreži škola I sve lokalne samouprave su doble akt o mreži o kom treba da se izjasne Raygovarali smo I o centru za stručno usavršavanje nastave I to smo prepoznali I ti centri su prepoznati kao dobri”, rekao je ministar Šarčević. .

 

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login