imageJKP Vodovod u 2017. godini ostvarilo je dobit od 19 miliona dinara. Stepen naplate iznosio je 53%, dugovi prema dobavljačima su smanjeni dok ovo preduzeće i dalje najveći dug ima nasledjen iz ranijih godina prema EPS-u sa kojim je u reprogramu.

 

JKP Vodovod dostavilo je osnivaču Gradu Valjevu izveštaj o poslovanju za 2017. godinu u potpuno novoj fomri koja za razliku od prethodnih godina sadrži mnogo više informacija o radu i poslovanju sa jasno iskazanim segmentima poslovanja, preciznim grafikonima i upotpunjen fotografijama izvedenih radova u pomenutoj godini .
Kako se može videti iz izveštaja o poslovanju ukupna potraživanja u 2017. godni JKP Vodovod iznosila su 377,6 miliona dinara. Potraživanja iz osnovne delatnosti faktura prema gradjanima i privredi iznosila su 363 766 000 miliona dinara i kako se navodi u izveštaju stepen naplate iznosio je 53%.
Ukupne obaveze na dan 31.12.2017. godine iznosile su 219,8 miliona dinara i iste su za 11%manje nego na kraju 2016.godine. JKP Vodovod u 2017. godini značajno je smanjio svoje obaveze prema dobavljačima za 6,09 miliona dinara sa iznosa od 92,7 na iznos od 86,11 miliona, a najveći dug Vodovod ima prema EPS-u u visini od 51,2 miliona dinara. Ovaj dug nastao je prethodnih godina i Vodovod ga otplaćuje u ratama.
Broj korisnika usluga Vodovoda u 2017.godini iznosio je 31 000 u kategoriji fizičkih lica i 1000 korisnika u kategoriji pravnih lica. U toku prošle godine izvršena je izgradnja nove i rekonstrukcija stare vodovodne i kanalizacione mreže u dužni od 13 kilometara u vrednosti od 55,1 milion dinara. Najveći deo ovog novca utrošen je na rekonstrukciju postojeće mreže dok je na gradnju nove mreže Vodovod utrošio 18,8 miliona dinara.
Iz izveštaja je vidljivo da je ukupno ostvareni prihod u 2017. godini iznosio 435 miliona dinara što je za 16% više od prihoda u prethodnoj godini i 7% više od očekivanih prihoda u 2017.godini.
U strukturi rashoda najveći rashod su troškovi zarada zaposlenih kojih Vodovod ima 232 zaposlena, medju kojima je najveći broj zaposlenih sa srednjom stručnom spremom 83, sledi VSS 36, NK 52, Kv 33, VS 12, PKV 33. Za zarade Vdovod je isplatio u 2017. godini 151,7 miliona dinara.
Vodovod je za razliku od prethodnih godina prvi put iskazao dobitak i odlukom NO ovaj dobitak biće preusmeren na pokriće dugova iz ranijih godina.
S.V.
 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login