imageNajveći domaći trgovinski lanac “Europrom” i ove godine je opredelio sredstva za nabavku uređaja za Opštu bolnicu Valjevo. U ponedeljak je isporučena kardiološka sonda za ultrazvučni aparat, a uskoro će donirati i uređaje za Službu fizijatrije. PR kompanije “Europrom”, Bojana Perić, podsetila je da je protekle godine OB Valjevo donirana izoleta.

„Postoji jedna stara izreka da zdravlja nije sve, ali da je bez zdravlja sve ništa. “Europrom” je shvatio da ne može da utiče na zdravlje pojedinca, ali da kao društveno dogovorna firma svakako može i želi da uradi mnogo kada je u pitanju zdravstvo našeg grada kao i kvalitet tog zdravstva. Tako da smo se mi opredelili ne samo ove godine već i prethodnih da prioritet u našuim donacijama bude oblast zdravstva. “Europrom” od svog osnivanja potencira i neguje prave vrednosti, a zdravlje je naravno prioritet svih nas. Ovo je i način da kažemo veliko hvala svim našim sugrađanima koji nam poklanjaju poverenje već skoro tri decenije. Naš godišnji budžet namenjen donacijama koji iznosi nešto preko milion dinara u skladu sa našom poslovnom politikom doniramo za Opštu bolnicu za određene aparate ili njihove delove za koje dobijemo informaciju od predstvanika bolnice da su u tom trenutku neophodni. Prošle godine smo želeli da damo podršku malim, ali ogromnim borcima, prevremeno rođenim bebama i donirali smo izoletu. Ove godine smo takođe kroz razgovor sa predstavnicima bolnice dobili informaciju da je neophodna kardiološka sonda i na naše veliko zadovoljstvo ona je puštena u rad. Takođe, odlučili smo da službi Fizijatrije doniramo nekoliko aparata i tako za ovu godinu zaokružimo svoj doprinos u kvalitetu zdravstva u ovom region”, zaključila je Bojana Perić, PR kompanije “Europrom”.

image Dr Jovan Balinovac, kardiolog, se zahvalio kompaniji “Europrom” koja je prepoznala značaj i uradila veliku stvar ne samo za Valjevo već i sve okolne opštine jer je kardiološka sonda dostupna i na usluzi svima, a ovom prilikom on je pozvao i ostale društveno odgovorne firme i pojedince da slede njihov primer.
Služba kardiologije Opšte bolnice Valjevo među prvima u Srbiji je uvela u dijagnostičku proceduru i ultrazvučni kardiološki pregled. Dr Jovan Balinovac, navodi da je ultrazvučni pregled srca jedan od osnovnih dijagnostičkih metoda i njime se određuje veličina i snaga srca kao i stanje srčanih zalizaka i smatra ga jednim od važnijih pregleda kako bi se pravilno sagledalo stanje srčanog mišića.
“Osim ultrazvučne dijagnostike na aparatu se pomoću kardiološke sonde radi i metoda stres eho kardiografija pomoću koje se otkriva koronarna bolest. U ambulanti se ultrazvučnim aparatom i nekom od metoda pregleda preko dvadeset pacijenata dnevno, tako da je značaj ove nove sonde neprocenjiv. Radimo preglede kod bolesnika za koje znamo da imaju neku srčanu bolest kao i kod potencijalnih pacijenta za koje samo sumnajmo da imaju neko srčano oboljenje. Takođe, često radimo i onkološke pacijente kako bismo pomogli pri uključivanju onkološke terapije. Tako da je ovo praktično aparat koji se non stop koristi, osim sličnog aparata koji se nalazi na odeljenju koji je bio u službi stacioniranih pacijenata, ali nije bilo izvodljivo tu uslugu pružati ambulantnim pacijentima”,navodi dr Balinovac, dodavši da što se tiče Kardiologije OB Valjevo imamo dobru opremu koju treba održavati i obnavljati.
“Potrebno je da se zanavljaju aparati redovno. Treba razmišljati o nabavci novih EKG aparata, kao i proširenje usluga holterom pritiska. Sve ovo što imamo treba obnavljati, ali i nabavljati novo jer smo i kadrovski ojačani. Imamo planova da u Angiosali uradiomo nove metode. Želimo i da nabavimo još kvalitetniji ergo test za metodu ergospirometriju. Za jedan svakodnevni rad mi imamo dovoljno opreme, samo je treba dobro održavati”, zadovoljan je dr Balinovac, kardiolog, šef Koronarne jedinice.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login