imagePred gradskim odbornicima naći će se predlog izmene Statuta Narodnog muzeja Valjevo. Ove izmene predvidjaju formiranje i Programskog saveta , ali i izmene vezane za kvalifikacije direktora.

 

Na narednoj sednici Skupštine grada naći će se predlog izene Statuta Muzeja u kome se najpre menja član 23 koji se odnosi na potrebne kvalifikacije imenovanog lica, direktora. Novom izmenom se predvidja da pored opštih uslova predvidjenih zakonom direktor Muzeja ispunjava i sledeće uslove:
-visoko obrazovanje na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova , odnosno specijalističkim strukovnim studijama po propisu koje uredjuje visoko obrazovanje počev od 10. septembra 2005. godine, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine , po propisu koji je uredjivao visoko obrazovanje do 10. septembra 2005. godine, u okviru obrazovno-naučnog polja društveno humanističkih nauka,
-znanje stranog jezika,
-položen odgovarajući stručni ispit,
-znanje rada na računaru i
-najmanje pet godina radnog iskustva u struci.
Kandidat za direktora dužan je da predloži program rada i razvoja Muzeja.
Izmene Statuta odnose se i na nadležnosti direktora , ali i na formiranje Stručnog i Programskog saveta.
Član 36. predvidja formiranje Stručnog i Prograskog saveta kao savetodavnih tela. Stručni savet razmatra pitanja iz stručne delatnosti Muzeja i direktoru daje mišljenja i predoge vezane za stručni rad Muzeja, sugestije i mišljenja u kreiranju programa Muzeja. U sastav Stručnog saveta biraju se lica visokog umetničkog i stručnog integriteta, a mogu birani iz redova zaposlenih i van ustanove.
Programski savet razmatra pitanja iz programske delatnosti Muzeja koja su vezana za izložbene poslove Muzeja iz oblasti savremene produkcije. Programski savet ima sedam članova koje bira direktor, a članovi izmedju sebe biraju predsednika. U Programskom savetu mogu biti lica zaposlena u Muzeju , ali i lica koja to nisu.
S.V.  

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login