imageVamedia nezvanično saznaje, da je dug preduzeća Polet narastao na blizu 14 miliona dinara.

Jedna od većih enigmi grada Valjeva jeste poslovanje JKP Polet gde izvesno ni oni koji u njemu rade nisu sigurni kakvo je poslovanje, odnosno koliki su dugovi ovog preduzeća. Na sednici Skupštine 12.februara.2018. godine odbornici su usvojili program poslovanja ovog preduzeća za 2018. godinu konstatujući da je u 2017. godini JKP Polet iskazao gubitak od 3,5 miliona dinara. Koliki je gubitak iz 2016. godine niko nije znao , ali je pretpostavka bila da se radi o čak devet miliona dinara. Opozicija je sabirala pomenute cifre za govornicom ukazujući da se radi o 12,5 miliona dinara ukupnog duga pa I postavljala pitanja vezana za način daljeg rada , ako se ne zna koliki su stvarni dugovi.
Da bi se izvela prava računica Polet je, po saznanju Vamedie, angažovao revizora. Na narednoj sednici Skupštine izveštaji Poleta trebalo bi da se nadju pred odbornicima pa I računica koja treba da pokaže koliko je ovo preduzeće bilo uspešno u prethodnim godinama.
Nakon što se već preko prvih većih dugova gotovo olako prešlo, I u Skupštini se mogao steći utisak da aktuelna vlast ije previse zainteresovana za ovo preduzeće I tridesetak zaposlenih u njemu. Da je tako potvrdjuje činjenica da u prethodnom period nije vidjen nijedan ozbiljniji plan za ovo javno preduzeće kako bi mu se pomoglo sa problemima koje ima.
Nije bilo ni ozbiljnog promišljanja aktuelne vlasti na temu sve većih dugova , bar se takva razmišljanja nisu čula. Na poslednjoj sednici Skupštine kada se govorilo o JKP Polet aktuelna vlast se oglasila jedino po pitanju aktuelnog vd direktora Slobodana Andrića, odnosno o njemu je pohvalu održao predsednik Skupštine Milorad Ilić. Niko, ali baš niko iz vladajuće koalicije nije bio zainteresovan da stane u odbranu rada svog javnog preduzeća koje polako ali sigurno klizi u sunovrat.
U javnosti se svojevremeno spekulisalo na temu ponudjene ostavke vd direktora , ali je potom zvanična informacija kao I obično izostala. Sada je raspisan konkurs za izbor direktora u Poletu, a parvo je pitanje ko bi mogao biti zainteresovan I da se prihvati ove dužnosti s obzirom da je dug enormno visok za preduzeće ovog profila I poznajući njegove prihode.
Za sada nema ni poziva na odgovornost onih koji su doprineli da stanje u javnom preduzeću bude ovako loše . Politička rešenja su još jednom pokazala da ne mogu biti bonitet veći od struke, ali se na žalost njima stalno pribegava.
Po rečima zaposlenih aktuelni director pokušava na sve moguće načine da poslovanje Poleta vrati u normalne tokove I sanira dug , ali su očito ranija rešenja I odluke uzele svoj danak.
Ništa se nije dogodilo ni po pitanju spajanja Poleta I JKP Vidrak pa je više nego izvesno da je Polet poslužio kao izgovor za neka druga kadrovska rešenja u ovom slučaju nepostavljanje Sladjane Marković na mesto direktora Vidraka.
O pitanju duga treba znati da on može ostati nepokriven, po zakonu, a poznata floskula o pokriću iz dobiti prethodnih godina više nije moguća jer te prethodne godine već su one pre osnivanja preduzeća, dakle ne postoje.
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login