imageSezona kupanja u Petnici biće završena ovog vikenda. Kišovito leto odrazilo se na posetu bazenu . Balon bi mogao biti podignut potom za petnaestak dana.

Zvanična sezona kupanja u Petnici završiće se 16. septembra, a u UFK Valis kažu da će vaterpolisti imati svojih par dana. „Zvanično je 16. septembra , ostavićemo ponedeljak za vaterpoliste, a možda i utorak da održe neke svoje treninge . Odmah posle toga u utorak u noć krrećemo sa pražnjenjem, čišćenjem i sredjivanjem , jednom rečju pripremom za podizanje balona. Gledaćemo da to maksimalno ubrzamo jer VK Valjevo treeba što pre da udje u svoj ritam treninga jer ove godine ponovo igraju tu regionalnu ligu, a i od ove godine celokupna ekipa im prelazi da trenira u Valjevu“, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović.
Kišoviti dani obeležili su ovo leto koje je na izmaku pa su se vremenske prilike odrazile i na posetu bazenu.“ Videli ste i sami, jun i jul katastrofalni , svaki dan kiša, malo je u avgustu bilo povezanih lepih i toplih dana. Negde oko 54 000 ulaznica je prodato. To je jako malo s obzirom da je prosečna sezona izmedju 70 i 80 000 . Sve ispod toga je loše , a tek ispod 55 000 , ali ne vredi, videli ste i sami, kiša je učinila svoje. Čim je lepo vreme Petnica je puna , ljudi su želeli da dodju, ali vrmenske prilike to nisu dozvoljavale u najvećem broju dana“, navodi Mijailović.
Mali broj prodatih ulaznica praktično znači i manji priliv sredstava u budžet Valisa. Mijailović kaže da su sopstvene sredstva Ustanove smanjena, ali da će balon biti podignut. „ Pazite, svaki objekat pa i bazene mi finansiramo i iz budžeta grada i iz sopstvenih sredstava. Mi sad kao Ustanova ništa ne izdajemo u zakup sve se sliva u gradski budžet. Takav je zakon i mi od toga nemamo ništa. Prihodi od ulaznica ovog leta su naša sopstvena sredstva. Mii smo neke stvari realno uradili , nećemo moći baš sve, ali sigurno nešto hoćemo , videćemo koliko još možemo da uradimo. Ne treba zaboraviti da smo mi u sistemu PDV-a, a mi PDV plaćamo iz sopstevnih sredstava. Potom nama taj novac treba do juna naredne godine“, kaže Mijailović.
Ipak zimska sezona neće biti ugrožena i balon će raditi čak i više nego do sada. „ Jedino što više koštaju su struja i gas , ali nam je to us talnim tropkovima na budžetu. Struja je leti negde oko 350 000 dinara, a zimi oko 220 000 . Ako je normalna zima, a ne kao pretprošle godine , izdaci za gas su od 5 do 6 miliona dinara. Ali, ove sezone ddobijamo vaterpolo klub koji će svoje termine imati i prepodne . Mi smo balon grejali od 16 do 19 kada dolaze gradjani, a potom dolaze klubovi do 23.30 h. Sada na molbu vaterpolo kluba gradjani će dolaziti od 15 do 18h , pa će njihov klub imati treninge , a onda na dalje nastavlja drugi tim . Tokom radne nedelje će imati prepodne sat i po do dva treninge i mi moramo grejati. To povećava troškove“, kaže Mijailović.
Ipak kako se u razgovoru moglo čuti Valis čini sve da se troškovi u zimskom periodu smanje pa je pokrenut i niz aktivnosti na tom planu.
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login