imageU PU u Valjevu nismo mogli da potvrdimo informacije o smeni načelnika Saše Markovića kako to prenosi beogradski portal u Valjevu. Kako Vamedia saznaje u Gradskoj upravi još od hapšenja gradskog funkcionera 2017. godine visoko rukovodstvo grada pokušava da smeni načelnika policije. KO su akteri?

Informaciju o smeni načelnika PU u Valjevu nismo mogli da proverimo u PU ovog jutra, a više je nego očito da su takvi pokušaji bar u toku. Istini za volju, još od hapšenja načelnika GU Aleksandra Vujić Subotića  po saznanjima Vamedie u Upravi grada takvi pokušaji postoje. U istoj informaciji koja je plasirana valjevskoj javnosti se navodi i kadrovsko rešenje koje bi Markovića trebalo da zameni. Ako je sve to tačno,  ko koga zapravo smenjuje? Šta znamo o akterima?

 

image Doc.dr Saša Marković-osnovni podaci:
Završio Osnovne studije: Policijska akademija u Beogradu
Magistarske studije: Kriminalističko-policijska akademija u Beogradu
Doktorske studije: Pravni fakultet u Beogradu (sa odlikom)
Ranjavan od ručne bombe u akciji hapšenja 2003. godine, tokom karijere angažovan na više rukovodećih radnih mesta, a načelnik PU Valjevo od 2013. godine. Zbog ostvarenih rezultata rada u MUP-a,  povodom dana obeležavanja Dana Ministarstva, slave Ministarstva i Dana policije, Rešenjem ministra unutrašnjih poslova, Nebojše Stefanovića 29.05.2015. godine, nagrađen je revolverom „CZ“M-83.
Marković je izabran za docent na Kriminalističkoj akademiji 2016. godine. Kada je imenovan za načelnika policije u Valjevu 2013 uhapsio je šefa kriminalističke policije I vodju grupe za suzbijanje narkotika pri čemu su isti osudjeni na 8 I 7,5 godina zatvora.
Marković za vreme svoje dosadašnje karijere nije bio eksponiran u javnosti van svojih poslovnih obaveza.

 

image Dr Slobodan Gvozdenović: specijalista ginekologije i akušerstva, rođen 1965. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio je u Valjevu. Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1990. godine.
Od 1990. godine zaposlen u Zdravstvenom centru Valjevo,od 2004. godine odbornik u Skupštini grada Valjeva,od 2014. do 2016. godine narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije.
Političku karijeru započeo u SPO-u , nastavio u Udruženju Pobeda,a potom prešao u SNS gde je  predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Valjevu. Od 2016. Godine je na mestu gradonačelnika Valjeva.
Gvozdenović je javnosti do sada pored funkcije gradonačelnika poznat po slučaju sudjenja za smrt bebe I maratonskom procesu  koji je vodjen da bi na kraju pored dva suprotstavljena nalaza bez supervizije trećeg bio oslobodjen optužbe. Protiv Gvozdenovića do sada je podneto više krivičnih prijava , a o njegovim izjavama negativno I sa osudom su se izjasnili Društvo sudija Srbije, CEPRIS, sva relavantna novinarska udruženja, a podsećanja radi tu je i slučaj napada na komunalne policajce u Valjevu. https://www.blic.rs/vesti/srbija/buduci-poslanik-sns-pijan-napao-komunalne-policajce/vn5702r


Nakon ovih biografija nameće se nekoliko pitanja: Nakon što je gradonačelnik Gvozdenović I zvanično izjavio šta je imao o pravosudju u Srbiji, da li mu smeta I policija? Kojom funkcijom se kandidovao iznad ministra policije Nebojše Stefanovića? Zašto je jednom gradonačelniku potrebno da bude I sudija I policija I gradonačelnik ?
 S.V.

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login