imagePrva prodaja Valjevske pivare bila je neuspešna jer niko nije dostavio ponudu. Kako je pristiglo čaak šest pisma o nameri jasno je da kupci čekaju nižu cenu koja će biti ponudjena na sledećoj prodaji.

Na javni poziv za prodaju Valjevske pivare nije stigla nijedna ponuda . Pivara se prodavala po početnoj ceni od 7.047.260 evra, ali u Ministarstvu privrede su konstatovali da je “prodaja proglašena neuspešnom”, pošto do predviđenog roka nije stigla nijedna ponuda, iako je u oktrobru prošle godine, kada je to Ministarstvo uputilo poziv za učešće u postupku privatizacije, stiglo šest pisama o zainteresovanosti. U međuvremenu, tendersku dokumentaciju otkupile su dve kompanije, među njima i jedna svetski poznata pivara koja je u Srbiji već vlasnik nekoliko brendova.
“Prvi neuspeli tender, međutim, ne znači da Valjevska pivara neće biti prodata. Očigledno oni koji su zainteresovani žele da se jave na drugi poziv za prodaju, kada će cena biti niža od prethodne, što je uobičajena praksa. Naime, budućeg kupca ove pivare svakako očekuje ulaganje od bar deset miliona evra, tako da bi smanjena početna prodajna cena svakako značila i povoljnije buduće investiranje”, navdi sagovornik Vamedie.
Mogućnost da država odustane od prodaje je manje veroovatna iako pivara trenutno posluje stabilno , nema viška zaposlenih I redovno plaća akcize državi.
Valjevsku pivaru je država preuzela posle neuspešne privatizacije 2003. godine, kada ju je tada za 20 miliona dinara kupio konzorcijum beogradske “Atlas grupe”. Stečaj je uveden sedam godina kasnije, ali “katanac” na firmu nije stavljen zahvaljujući uspešno sprovedenom unapred pripremljenom planu reorganizacije. Pivara u Valjevu sa dugom tradicijom kvaliteta svojih proizvoda godišnje proizvodi 250 000 hektolitara piva.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login