imageValjevska bolnica zatražila je revidiranje tendera za rekonstrukciju zgrade bolnice s obzirom da se u projektnom zadatku ne nalaze neki objekti bolnice, a oni koji su već uradjeni su na spisku da se rade.

Krajem septembra meseca grad je posle godinu dana čekanja konačno raspisao tender za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Opšte bonice u Valjevu. U projektnom zadatku navodi se šest objekata bolnice koji bi trebalo da budu obuhvaćeni ovim projektovanjem , a potom i radovima. Medju pomenutim objektima su navedi i objekti pedijatrije i neurologije.
Odeljenje neurologije pre par godina u potpunosti je obnovila Blic fondacija uz pomoć Ivana ivanovića, a ulaganja su iznosila više od 5 miliona dinara. Tada su u potpunosti uradjeni zidovi, sanitarni čvorovi, promenjena stolarija. Koliko je poznato na samoj zgradi fasadu je u vidu donacije uradilo preduzeće Greda.
Odeljenej pedijatrije obnovljeno je zahvaljujući donaciji od 100 000 evra našeg sugradjenina i fubalera Matije Nastasića. Zbog ovog gesta Nastasić je dobio zvanje počasnog gradjanina Grada Valjeva.
Ipak u projektnom zadatku nalazi se i ovaj objekat u kome su smeštene dve pomenute službe i na kom su radovi već završeni. Na konferenciji za novinare direktor Bolnice dr Zoran Djurić je rekao da je od grada zatražena izmena projektnog zadatka. „ Zato smo i tražili izmenu jer smo tražili psihijatrija i upravna zgrada i Centar za mentalno zdravlje nisu tu obuhvaćeni i mi smo tražili da i ti objekti budu obuhvaćeni. Imamo ovde na upravnoj zgradi 500 kvadrata ravnog krova koji prokišnjava , arhiva je ispod. Neće se raditi iznova pedijatrija i neurologija. Neke stvari i mogu da se urade kao što je traženo za sve zgrade , a to je centralna klimatizacija jer je to nešto što je u letnjem periodu posebno neophodno“, rekao je dr Djurić.

image Na raspisvanje pomenutog tendera se dugo čekalo uz neprestane tvrdnje da je razlog neuknjiženost objekata bolnice što je opet s druge strane Bolnica neprestano demantovala. Šta god da se čekalo , a rečeno je nedavno da se to studiozno radilo, lica koja su pripremala projektni zadatak očito nisu imala saznanje da je objekat neurologije i pedijatrije već uradjen. A ni informaciju o tome da bolnica ima još objekata koje nisu stavili na spisak.
Sve ovo jasno upućuje na to da bolnicu niko nije po tom pitanju ni konsultovao. Zvuči gotovo neverovatno da baš niko od 1200 zaposlenih, medju kojima su i direktor i zamenik direktora i kompletna administracija, u bolnici ne zna koji objekti su uradjeni, a koji nisu .
Ili je nešto drugo u pitanju?

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login