imageU „Valjevskoj pivari“ je nastavljena edukacija o senzornim karakteristikama piva, sa ciljem održanja i unapređenja kvaliteta „Valjevskog piva“.

Predavač je i ovoga puta bio dr Boris Gadžov, molekularni mikrobiolog, direktor za globalnu senzoriku engleske kompanije „FlavorActiv“, koja je svetski lider u senzorici i sprovodi obuku za 80 odsto svetskog tržišta pića. Na najnovijoj obuci tema su bili bili pozitivne karakteristike tipične za Valjevsko pivo, koje daju prepoznatljivi profil valjevskom pivskom brendu, na koji su potrošači navikli. Radilo se veoma praktično: grupa od dvadesetak zaposlenih testirana je na stepen osetljivosti na različite koncentracije parametara.
„Potrudili smo se da u u ovoj grupi zaposlenih pronađemo osobe koje su najosetljivije na te komponente, kao degustatori. Tako se probama svake nove šarže piva mogu izbalansirati pozitivni ukusi i učvrstiti profil Valjevskog piva. Zbog potrošača izuzetno je važna konzistentnost, stalnost ukusa piva. To mu daje identitet zahvaljujući kojem se Valjevsko pivo i proširilo na tržištu. Dvadesetak osoba je danas testirano, dali smo im da probaju jedan ukus u nekoliko različitih koncentracija kako bismo videli kakve ćemo rezultate dobiti. Za to je potrebna i genetska predispozicija, tako da je bilo dosta razlika, ali to je i bio cilj: da pored prepoznavanja pozitivnih ukusa pronađemo ko je najosetljiviji za te komponente.“

image Dr Gadžov smatra da ciklusom senzornih obuka potrošači dobijaju sigurnost u konzistentnost Valjevskog piva, da ono uvek sadrži prepoznatljive pozitivne karakteristike. Osim analizama u sopstvenoj laboratoriji Valjevska pivara sada to potvrđuje i senzornim putem, tako što se proverava posle svake faze u proizvodnji i pre nego što se konačni produkt pošalje na tržište. „Mislim da Valjevska pivara te standarde senzorike sada ima na istom nivou kao velike korporacije. Uspeh ove obuke nije značajan samo za Valjevsku pivaru već veoma je značajan za potrošače jer na taj način svaki novi proizvodni ciklus donosi reprezentativno pivo. Valjevska pivara je senzoriku, odnosno kontrolu kvaliteta, prenela i na distiributivnu mrežu i ugostitelje, što je veoma pohvalno. Jer bitno je da se pivo dobro čuva i nakon proizvodnje. Tako smo potpuno zaokružili priču: od brojnih izazova u proizvodnji do izazova u transportu, čuvanju i skladištenju piva kod kupca.“, rekao je dr Gadžov.
Organizacijom stalne edukacije koju realizuje svetski lider u senzorici piva „Valjevska pivara“ želi da održi konzistentnost svojih proizvoda i zadrži pozitivne komponente, ali i da unapredi kvalitet i prati trendove.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login