imageČetiri od pet porodica koje žive u barakama iza hotela Jablanica dobilo je sudska rešenja o iseljenju. Oni već šest meseci žive u barakama bez struje, a obećana pomoć grada nikada nije realizovana.

U junu ove godine valjevska javnost prvi put je upoznata sa problemom pet porodica koje žive u barakama iza hotela Jablanica . Naime, oni su barake svojevremeno dobili od preduzeća Jablanica kao privremeni smeštaj do izgradnje stanova koje su trebali da dobiju. Neke od porodica u barakama se nalaze od 1989. godine. Jablanica je, već je poznato, nakon privatizacije prestala da postoji a samački hotel Jablanica prodat je valjevskom biznismenu Vidoju Vujiću. Kako su još u junu stanari ovih baraka naveli oni su obaveze za struju i druge komunalije uredno izmirivali, a novi vlasnik nije ih iselio iako je na to imao zakonsko pravo.
Kako je hotel Jablanica zbog dugova preduzeća Vujić pripao Direkciji za imovinu, ista je samački hotel dala na raspolaganje ministarstvu prosvete. I u jednom i u drugom slučaju vlasnik je država ne samo hotela već i pripadajućih baraka s obzirrom da se nalaze na istom zemljištu. Zbog dugova hotela prema EPS-u struja im je isečena i pet porodica obratilo se valjevskoj javnosti u junu saopštavajući svoje probleme.
U izjavi datoj novinarima u junu 2018. godine stanari ovih baraka su opisujući svoje situacije naveli da su zatražili pomoć od Opštine, odnosno Grada pa i da će ukoliko im se problemi ne reše morati sa sobom da ponesu jastuke i ćebad i spavaju ispred zgrade Uprave. Spavanje pred upravom izostalo je jer je u jednom trenutku bilo saopšteno da će grad pomoći ovim porodicama. „Rekli su nam da ovo nije u nadležnosti grada već države koja je vlasnik objekta. Ne vidimo izlaz nikakav , obećanja su bila , a od toga nema ništa . Nikakav izlaz ne vidimo“, kažu stari baraka.
Oni dodaju da ih je grad uputio u Centar za socijalni rad , ali da su tamo dobili informaciju da nisu socijalni slučajevi i da ne ispunjavaju uslove za dodelu stana i ponovo ih uputili na grad. „Tako su nas šetali od grada do centra i opet nazad. Ništa od toga nema“, objašnjavaju ovi gradjani.
U medjuvremenu pored činjenice da žive u mraku na njihove adrese su stigla rešenja suda o iseljenju. Rok za iseljenje istekao je prvog novembra , a oni su svesni da su taj rok prekršili ipak kako kažu nemaju kuda. „Videćemo šta će biti, mi nemamo gde , rokovi su istekli, tako je kako je“, pričaju stanari.
Kako je u Valjevu najavio ministar prosvete Mladen Šarčević hotel Jablanica trebalo bi da postane učenički dom.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login