imageU javnosti je izostala infromacija kako je grad rešio problem deponije i najavljene blokade postojeće. Meštani koji su živvot pored deponije objasnili kao nemoguć i dalje gledaju kako se smeće dovozi na deponiju svakodnevno.

Blokada deponije nije nepoznata tema u Valjevu, a nakon nedavnog požara izgledalo je da se za trenutak priča uozbiljila te i da su gradske vlasti rešene da problem deponije jednom zauvek stave ad acta. Meštani koji žive u blizini deponije kažuda je život gotovo postao nemoguć. Pominjala se ponovo blokada, a informacije iz Gradske uprave svedočile su da grad razatra mogućnost odvoženja smeća za Obrenovac.
Sve ovo bilo je aktuelno pre mesec dana, ali informacije šta je grad zaista preduzeo po ovom pitanju nema još uvek. Kako Vamedia saznaje smeće se i dalje deponuje na poznatu lokaciju.
Ako se vratimo desetak godina unazad kada se ozbiljno razmatrao Kalenić kao rešenje i u javnosti govorilo o tome da deponija može da primi smeće još najviše godinu do dve godine dana , najpre možemo da konstatujemo da očito to nije bilo tačno, deponija prima smeće i dan danas. Potom tih dana moglo se čuti i racionalno razmišljanje tadašnjeg gradskog rukovodstva da odvoženje smeća zapravo podiže cenu prema gradjanima jer bilo da se radi o Obrenovcu, Sremskoj Mitrovici ili pak Kaleniću potrošnja goriva je veća, amortizacija kamiona je veća, pa je grad rešio da troškove i cenu smanji inoviranjem reciklažnog centra kako bi se broj odlazaka kamiona smanjio.
Uradjen je i reciklažni centar koji ni dan danas ne radi u svom punom kapacitetu. Vidrak je već podigao cene na početku ove godine pa bi eventualno novo povećanje ipak bilo zakonski preporučljivo u narednoj godini s obzirom da je neophodno da se donese niz odluka na nivou samog preduzeća, a potom da Skupština te iste odluke i potvrdi.
Na sednici Skupštine pojedini odbornici postavili su pitanja vezana i za projekat sanacije postojeće deponije koji je grad svojevremeno dobio od Francuza. Ovo pitanje ostalo je bez odgovora jer za govornicu nije izašla aktuelna vd direktora Vidraka niti bilo ko od gradskih otaca kako bi objasnio i odgovorio šta je sa postojećim projektom , kada će konačno pristupiti sanaciji deponije.
Gradjani u blizini deponije sada ćute. Zanimljivo je da su sve predjašnje blokade deponije završavale tako što bi se u okolnim ulicama asfaltiralo, postavljala rasveta, radili trotoari. Nijedan od tih radova nije rešavao problem deponije, a kako stvari stoje, možda je opet infrastruktura u pitanju?
S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login