imageGrad je zaključio ugovor o kupovini i ugradnji još jednog kotla za novi objekat Šeste škole po ceni od 3.851.600,00 dinara bez PDV-a sa preduzećem “Tipo Kotlogradnja“ d.o.o, iz Beograda. Pokušaji da se u školi obezbedi funkcionalno grejanje traju duže od godinu dana , ali novi kotao , kako Vamedia saznaje ne rešava taj problem.

 

Grad je iznenada doneo odluku da kupi još jedan kotao za grejanje Šeste škole I raspisao tender. Ovaj kotao kako se moglo čuti praktično je rezerva u slučaju da postojeći ne bude radio kako treba. Postojeći kotao inače duže od godinu dana stavljan je u funkciju, a u javnosti je još 2016. godine obelodanjeno da u samoj zgradi postoje greške u instalacijama , odnosno da pojedine prostorije I nisu povezane cevima. Tražilo se rešenje za postojeće probleme pa je za probe kotla I grejanja utrošeno čak 20 tona mazuta. Postojeći kotao I dalje nije davao dobre I željene rezultate. U Upravi je oformljena posebna grupa koja se bavila ovim problemom. Predlozi koji su se razmatrali odnosili su se I na to da se iznova angažuje stručni kadar koji bi otklonio greške . Ovo ipak nije realizovano jer angažovanje stručnjaka zahteva izdvajanje sredstava iz budžeta.
Kako Vamedia saznaje, novi kotao ne rešava stare probleme. Ipak o ovome niko ne želi da govori javno, a pojedini članovi ove grupe izbegavaju svaki susret sa novinarima. Dok su valjevski mediji tvrdili da se djaci ne preseljavaju ne zbog nepokošenog dvorišta, koje je potom I pokošeno već zbog problema sa grejanjem, koordinator za izvodjenje završnih radova na ovom objektu Mihailo Milutinović tvrdio je da “Obavljene su topla i hladna proba, obavljena je primopredaja kotlarnice i instalacija, i inženjeri Modulora i Grada rekli su da to odgovara".
Logično bi bilo da se ovih dana škola uveliko greje jer je Milutinović najavio preseljenje djaka za predstojeći mini raspust.
Dobra vest ipak je stigla za sve škole u Valjevu , a to je da grad praktikuje po dva kotla za grejanje u školskim kotlarnicama, što ostale nemaju, pa je za očekivati da već u nardnoj godini I ostale škole podnesu zahteve za nove dodatne kotlove. Istini za volju njihovi kotlovi već dugo rade I novi bi im dobro došli. Koliko je radio postojeći kotao u novom objektu Šeste škole? Taman koliko su trajale probe.
Da će tako biti svedoči nabavka novog rezervnog kotla. Rok za isporuku i ugradnju novog kotla je 35 kalendarskih dana. U tenderu se tražilo izmedju ostalog: “Nabavka, isporuka i montaža toplovodnog kotla minimalne snage 530 kW, Tw 80/60ºC, radnog pritiska 4 bara, komplet sa mogućnošću postavljanja gorionika za mazut sa svom pripadajućom mernom regulacionom armaturom. Nabavka materijala i izrada dimnjače od lima debljine 3 mm, za kotao u dužini od 3 metra, prečnika 350 mm (dimnjaču raditi tek nakon nabavke kotla i definisati tačne dimezija na licu mesta). U dimnjaku napraviti mesto za priključenje dimnjače i priključiti je. Dovesti instalaciju vode u kotlarnicu i postaviti umivaonik za potrebe radnika na održavanju kotlarnice, u sklopu radova postaviti kanalizacioni odvod.U okviru montažnih radova su obuhvaćeni prateći građevinski radovi na montaži opreme, kao što je eventualno oštećenje zidova I njihovo dovođenje u prvobitno stanje.”
Nabavljen je kotao na mazut. Iako država I Vlada Srbije sugerišu prelazak na biomasu, očito informacije o tome ne dolaze u Valjevo.
Sada kada je verovatno problem koji postoji sa grejanjem rešen I čak rezervni kotao nabavljen, nadamo se da radovi u kotlarnici neće ometati nastavu djacima koji od 12 novembra kako je Milutinović najavio, treba da sednu u nove školske klupe.
S.V.
 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login