imageProtesti u Valjevu i dalje traju iako čini se na njih više niko posebno ne obraća pažnju. Valjevski mediji, očito osluškujući širu javnost, nisu izgleda više zainteresovani za praćenje šetnje , a Valjevo nije studentski grad u kome bi nosioci protesta mogli biti upravo studenti.

I sinoć je uprkos lošem vremenu održana protestna šetnja , a šetači su bili, tradicionalno čini se, isti ljudi. Sve ono što je u jednom trenutku preplavlo fejsbuk sa podeljenim slikama i porukama kao da je namah zamrlo i gotovo da se još od pre Uskrsa takvi postovi ne mogu ni videti. Dok demonstranti tvrde da neće odustati izgleda da je javnost bar u Valjevu od praćenja odustala. Ili je bar takav slučaj sa valjevskim medijima koji za razliku od prvih večeri protesta više gotovo i da ne izveštavaju o istom.

Valjevo dakle nije strudentski grad, a u javnosti se jasno naglašava da se radi o studentskim protestima kojima su se pridružili ostali gradjani. U Valjevu očito nisu. Na poslednjim izborima pravo glasa u Valjevu imalo je 79048 birača , polovina od ovog broja nije izašla na izbore, polovina izašlih glasala je za Vučića dakle ostaje oko 19 000 gradjana koji ne podržavaju ovu vlast. Na ulici u Valjevu protestuje do 50 ljudi . Koji je to procenat? Da li je sada možda jasnije zašto protesti više ne privlače pažnju?
Polemika se sa ulice sada uglavnom preselila u skupštinske klupe pa je i jučerašnje zasedanje proteklo u znaku pretpostavki i optužbi ko su zapravo organizatori protesta , a ponajviše je kako se moglo čuti, bili osumnjičena Demokratska stranka koja je negirala organizacju , ali i potvrdila da protest podržava. Upravo ono što su i valjevske demokrate poručile na jednoj od konferencija za novinare.
Neka davna vremena pištaljki i podignute pesnice sudeći najpre po rezultatima izbora , a potom i po broju protestanata u Valjevu izgleda da su ostala daleko iza nas. I oni koji bi se možda u nekom zahtevu složili sa protestantima sada tvrde da nemaju ni vremena ni volje da se bore na ovaj način. Nosioci protesta i dalje su u velikim gradovma Beogradu i Novom Sadu dok se na internetu teško može pronaći informacija o protestima u manjim gradovma.
Mart je ostao iza nas pa i ono vreme nezadovoljnih gradjana koji su ispod balkona odgovarali pokličima na pozive Vuka Draškovića, nema ni one energije uoči petog oktobra niti iko u ovoj zemlji misli da bi takvo što moglo biti istim žarom ponovljeno, bar ne u skorije vreme.
Da li će šetnje i protesti uopšte u Srbiji dovesti do neke promene ostaje da se vidi, a da li bi u Valjevu protesti mogli da se ugase biće vidljivo vrlo brzo jer očito loše vreme uzima svoj danak ,pa je i šetača je sve manje. U Beogradu se najavljuje pauza do 25. aprila dok medju demonstrantima u Valjevu nema za sada takve najave.
Demonstranti tvrde da su se i okupili spontano , a sudeći po sve manjem broju , nije isključeno i da se spontano razidju po ugledu na neke druge gradove.
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login