imageNeslaganje unutar vladajuće partije pa i koalicije vidljivije je nego ikad , smatra odbornička grupa DS-a . „Grad nikada nije imao goru vlast , a nepotizam i partijsko kadriranje ne prestaju , krše se procedure i zakoni, nema investicija samo obećanja i to je učinak ove vlasti za godinu dana,“tvrde Demokrate.

„Bili smo svedoci na sednici da vidimo podelu izmedju vladajućih stranaka , ali i podelu unutar jedne stranke, ako se sećate DS je pokrenuo jedno važno pitanje sredjivanje prostora u Brdjanima gde se na mala vrata pokušalo napraviti nešto što nije u skladu sa stavom gradjana. Mi smo tada predstavili stavove gradjane i ukazali na apsurd same ideje. Moram reći da su mi prilazali odbornici vladajuće koalicije i čestitali na tom stavu i u hodniku se pridruživali toj priči. Oni su nam rekli da su glasali za takvu odluku jer je u interesu stranke inače je ne podržavaju. Ta priča je nastavljena i na pšoslednjoj sednici i očito je da se neke stvari ne pripremaju kako treba. zapisnici sa sednica su lođši bez stavova i diskusije , to je loše i šturo i na osnovu toga se ne zna šta je usvojeno , koje odluke su donete“, rekao je Duško Rakić odbornik DS-a.

Rakić je ukazao i na činjenicu da se iz sednice u sednicu nalaze tačke koje se stavljaju kao dopune dnevnog reda , a ni po čemu nisu hitne i mogle su biti ranije pripremljene. On tvrdi da DS materijal za sednicu dobija noću uoči sednici i da je jako teško pripremiti se . Po njegovom mišljenju sve to radi se namerno kako bi se osujetio rad opozicije. „ Mislimo da iz ovakvog načina rada može da poizadje samo haos. Šta su razlozi nas ne zanima jer Skupština mora funkcionisati po odredjenim zakonima, a ovakav rad definitivno ne doprinosi demokratizaciji“, dodao je Rakić.
Da je prošlo već godinu dana od formiranja vlasti podsetila je odbornica Milka Erić Vasiljević. „ Ovde se samo raspolaže obećanjima, a pravih investicija nema , nema je čak ni na vidiku. Neophodno je da neko od tih obećanaj a nama postane vidljivo. Zabrinjava činjenica da novac gradjana biva uložen u nešto što nam se neće vratiti već primećujemo rasipništvo . Imamo najgoru vlast ikada. Čini se da se ovde sredstva troše na službena putovanja koja su polutajna, a putovanja moraju biti transparentna i mi moramo biti informisani o benefitima koje su putovanja donela. Delegacije se prave po nepoznatim kriterijumima. U javnosti je poznata da su sredstva za reprezentaciju bila prevelika, nabavke rasipničke . Sećate se novogodišnje rasvete koja je lepa , ali nepotrebna, tu su i automobili koji su stalno u priči“, kaže Erić Vasiljević.
Erićeva je iznela i zaprepašćenje da je na pojediniom pozicijama potrošeno duplo više nego što je bilo ppredvidejno posebno se ovrćući na tekuću budžetsku rezervu. „ Posebno treba pogledati sredstva za TO sa te pozicije, a oni su dobili već novac po programu . Flagrantan je primer Dom zdravlja čiji je program rada usvojen i sredstva već opredeljena. Sada vidimo da dobija još novca sa pozicije sa koje ne može da bude korisnik. Pokušaćemo da dobijemo odgovor šta je posredi šta su razlozi , da li je to loša projekcija i plan budžeta“, kaže Erićeva.
Odbornici DS-a tvrde da vlast nema nikakvu strategiju već se sve radi ad hoc bez poštovanja procedure i neophodnih analiza, DS zato smatra da se svaki takav rad završava loše. Na konferenciji za novinare bilo je i reči o komisijama koje odlučuju o projektnom finansiranju i nepostojanju pravilnika o radu. „ Tu vidimo favorizovanje podobnih i njima bliskih da li partijski da li rodjačkih , ali i nipodaštavanje onih koje ne vole. Ista stvar se dešava sa svim projektima. Ovde se dešava da oni koji su prošli za ketering prodju i na manifestacijama i na informisanju. Koliko puta treba još da im budu dodeljena sredstva? Nepotizam je uzeo maha, ovde se vrednuju zaslužni partiji, a sa druge strane provlačenje ljudi kroz blato kako bi na njihovo mesto bili dovedeni partiji podobnmi. primer za to je smena sekretara Abraševića, čoveka koji je toliko mnogo doprineo radu Abraševića, spravom imamo strah da će se takav način nastaviti , da će blatiti ljude kako bi pripremili teren da postave svoje ljude koji nemaju veze ni sa profesionalizmom ni ozbiljnim radom“, rekla je Erićeva.
S.V.

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login