imageVečernje novosti/Tanjug/Naredna Vlada Srbije nastaviće politiku dosadašnje, sa strateškim putem ka EU i jačanjem dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom, ali biće veoma važno da partneri iz vladajuće koalicije na lokalnom nivou "sruše međusobne plotove".

Naredna Vlada Srbije nastaviće politiku dosadašnje, sa strateškim putem ka EU i jačanjem dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom, ali biće veoma važno da partneri iz vladajuće koalicije na lokalnom nivou "sruše međusobne plotove", kao što je to već učinjeno na državnom nivou, poručio je danas ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić.
Dačić je, u intervjuu za Tanjug, rekao da će nova vlada nastojati da "resetuje" odnose sa velikim silama koji su bili narušeni poslednjih decenija i istakao, kao značajnu, činjenicu da se dogodila velika promena u odnosima sa Nemačkom.

"Ti odnosi su se drastično popravili u odnosu na vreme kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić, kada je došlo do kolapsa tih odnosa", rekao je Dačić.

On je dodao da će zadaci nove vlade biti jačanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, kao i nastavak ekonomskih i društvenih reformi.

Kada je reč o formiranju nove vlade, Dačić je rekao da će aktuelni premijer Aleksandar Vučić zakletvu kao novi predsednik Srbije položiti najverovatnije 31. maja, nakon čega će da uslede konsultacije sa poslaničkim klubovima kako bi se utvrdilo da li postoji parlamentarna većina, odredio novi mandatar i, na posletku, izabrala nova vlada.

Dačić je rekao da očekuje da cela procedura ide dosta brzo, i dodao da o kandidatima za premijera još nije bilo reči.

"Kao što sam govorio kada su Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija donosili odluku o predsedničkom kandidatu i isticali da treba da uradimo ono što je najbolje za Srbiju, a to je bio Vučićev izbor, isto tako je (i za premijera) potrebno naći najbolje rešenje za stabilnost i nastavak reformskog puta Srbije", rekao je Dačić.

Na medijske spekulacije Dačić je ponovio da svi koji poznaju Vučića znaju da će medijsko licitiranje imenima kandidata samo izazvati suprotan efekat.

"To je stvar dogovora i političke procene novog predsednika. Ja sam veoma zadovoljan funkcijom koju obavljam, prvog potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova. Premijer sam već bio. Naravno, mi političari i postojimo da bismo igrali u prvoj ligi. Ako postoji potreba nekog dogovora na tu temu, ja sam spreman da se o tome ozbiljno razgovara", rekao je Dačić.

On je istakao da Vučić zna da ga nikada nije pitao o mogućem novom premijeru i naglasio da je glupost kada neko tvrdi da je funkcija premijera nešto što ultimativno traži.

Govoreći o svojoj poziciji, Dačić je rekao da je više puta ponovio da ona nije razlog zašto je SPS u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i naglasio da je za njega važno međusobno poverenje, zajedništvo i politička budućnost.

"U tom smislu veoma sam zadovoljan što mislim da su kroz zajedničku predsedničku kampanju unapređeni odnosi između SPS i SNS, što garantuje političku stabilnost, bez koje nema ni ostvarenja svih ciljeva", rekao je Dačić.

Dačić je naglasio da je u dosta toga urađeno na izgradnji poverenja "razbijanjem međusobnih plotova" na državnom nivou, ali da mora da se radi i na lokalnom.

"Ima ljudi koji smatraju da su oni veće gazde na lokalnom nivou nego što to možemo da dogovorimo Vučić i ja na nivou Srbije. I onda je teži problem da se reše odnosi u nekoj opštini u Srbiji, nego problemi sa Briselom. To je stvarno nerazumno i toga svi moramo da se klonimo u narednom periodu", zaključio je Dačić.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login