imageOsnivačka skupština udruženja građana čiji je lider Saša Janković mogla bi da bude održana u nedelju, rekli su Danasu izvori bliski članovima ovog udruženja.Čak i ako do toga ne dođe, kako kažu naši sagovornici, već duže vreme se radi na osnivanju udruženja te će i formalno ono biti registrovano vrlo brzo. Među bliskim saradnicima Saše Jankovića juče nismo uspeli da dobijemo potvrdu ovih informacije.

Kako nam je rečeno, prema zakonskoj proceduri, na osnivačkoj skupštini trebalo bi da se usvoji statut udruženja, sačini zapisnik, biraju prvi organi i odredi struktura udruženja, te se da ovlašćenje onome ko će zvanično podneti zahtev za registraciju Agenciji za privredne registre. Izvori Danasa nisu mogli da nam kažu kako će se udruženje zvati, jer ili je ono stroga tajna ili se oko njega još nije postigla saglasnost.

Naši sagovornici ne isključuju mogućnost i da su svi neophodni dokumenti za registraciju već spremljeni i da će registracija biti urađena vrlo brzo, a da se za nedelju sprema javno objavljivanje registrovanja udruženja.

Kako su mediji već pisali, u budući pokret bi trebalo da budu uključeni gotovo svi oni koji su učestvovali u kampanji Saše Jankovića za predsedničke izbore, dakle akademik Dušan Teodorović, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić, članica Nove stranke Marinika Tepić, lider NS Zoran Živković i mnogi drugi. Prema našim saznanjima, udruženje građana će neko vreme imati tu formu, a vremenom bi prema planu trebalo da preraste u političku stranku. Kako nam je rečeno, svi u udruženju su svesni da je formiranje stranke veoma ozbiljan posao koji zahteva i puno para. Mediji su pisali i da će udruženje bivšeg ombudsmana imati predsedništvo, izvršni odbor i skupštinu, kao i lokalne odbore po Srbiji, znači gotovo sve atribute stranke.

Među imenima "ponos" i "sloboda"

Janković je nedavno na svom Tviter profilu pozvao svoje pratioce da predlože ima za, kako je rekao, "politički pokret društvene pravde i vladavine prava koji će nam vratiti dostojanstvo i osmehe na lica". Među predlozima našli su se Pokret slobodnih građana Srbije, Buđenje, Front slobodnih ili samo Sloboda, Pokret građana Srbije, Pokret za normalnu Srbiju (PONOS), Pokret za slobodnu Srbiju i mnogi drugi.

Danas/Foto: EPA / SRDJAN SUKI

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login