imagePrekomerno trošenje novca iz tekuće budžetske rezerve bila je tema konferencije za novinare Pokreta Dosta je bilo. Odbornik Rafailo Mitrović postavio je pitanje da li je takvo trošenje u skaldu sa zakonom o budžetskom sistemu?

„Sa poslednjom isplatom od početka godine pa do 20. aprila gradonačelnik je odobrio trošenje sredstava iz tekuće budžetske rezerve u iznosu od skoro 37 miliona dinara, tačnije 22 miliona više nego što je to budžetom bilo predvidjeno, rekao je odbornik ovog Pokreta Rafailo Mitrović.
Pokret Dosta je bilo zato je postavlio pitanje zašto su ustanovama data sredstva iznova kada su programi predvidjeni budžetom?
„Dodatnih dva miliona dinara dato je za softver za praćenje poljoprivrede gde je rebalansom budžeta u 2016. godini bilo predvidjeno deset miliona. I to nije sve . sada se nameće pitanje da li je softver nabavljen prošle godine za deset miliona ili se nabavlja sada za dva miliona dinara? Gde je ovde istina?“, upitao je Mitrović.
On je ukazao i na dodatnu isplatu Domu zdravlja koja premašuje deset miliona dinara preko predvidjenog iznosa u budžetu pa Pokret postavlja i pitanje da li to budžetom zapravo nije prerdvidjeno dovoljno sredstava već je potrebno naknadno izdvajanje iz budžetskih rezervi?
„Budžetom su predvidjena sredstva za kapitalne investicije , medjutim gradonačelnik i tu odobrava naknadno 3,2 miliona na ime subvencija preduzeću Eko Tamnava. Zato pitamo da li su i osatle lokalne uprave izdvojile sredstva za regionalnu deponiju Kalenić na ovaj način? Nema nikakvih preciznih podataka o nabavljanju opreme za potrebe gradonačelnika u iznosu od 600 000 dinara pa se postavlja ključno pitanje da li je ovakvo ponašanje gradonačelnika u suprotnosti sa zakonom o budžetskom sistemu?“ upitao je Mitrović.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login