imageDanas/Devetorica visokih funkcionera Srpskog pokretan obnove (SPO) uputili su danas pisane ostavke Vuku Draškoviću, predsedniku SPO.

Ostavke su podneli: Žika Gojković, potpredsednik stranke i član Predsedništva, Mirko Čikiriz, potpredsednik i član Predsedništva, Zoran Milenković, potpredsednik i član Predsedništva, Vladimir Jelić, član Predsedništva, Nenad Tomašević, zamenik predsednika Izvršnog odbora, Goran Ivančević, potpredsednik Izvršnog odbora, Slavoljub Saša Ivković, član Izvršnog odbora, Dragoslav Vlatković Dragan, predsednik Promotivnog Izvršnog odbora, Boban Tolić, član Izvršnog odbora.

"Veoma smo razočarani što 27. maja niste želeli ni da primite na razgovor, a kamoli poslušate stranačke funkcionere iz raznih krajeva Srbije, koji su došli u Beograd da razgovaraju sa Vama, u vezi pisma koje Vam je uputilo 42 funkcionera stranke", navedeno je u tekstu ostavke.

Reč je o ljudima koji vode najuspešnije odbore koje naša stranka ima, a koje je na ulaznim vratima sedišta stranke u Knez Mihajlovoj dočekalo obezbeđenje i nije im dozvolilo da uđu u svoju kuću, odnosno stranku", istakli su nezadovioljni funkcioneri.

"Veoma smo razočarani Vašom željom i potrebom da budete večiti predsednik Srpskog pokreta obnove, iako ste i sami svesni da su reforme i uvođenje u stranački rad novih i mladih ljudi neophodne za oživljavanje naše stranke", napisano je u tekstu ostavke.

"Vrlo smo nezadovoljni Vašim istupima u javnosti i porukama koje ste slali putem Tvitera, kojim ste ozbiljno narušili odnos sa našim strateškim koalicionim partnerom. Mišljenja smo da nije moralno sedeti u vlasti, a na svakom koraku imati zamerke i kritike na račun Vlade Srbije i njenih funkcionera", naveli su bivši funkcioneri SPO.

Oni su pozvali Draškovića da se odluči da li su vlast ili opozicija, da li SPO i dalje baštini ideje obnove Kraljevine Srbije i Ravnogorskog pokreta ili ne, a dok ne odliči, oni su, kako je navedeno, podneli ostavke na političke funkcije koje su obavljali u SPO.

Pokrajinski odbor traži sazivanje sednice Glavnog odbora SPO

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) za Vojvodinu zaključio je na današnjoj sednici, da od od predsednika stranke zahteva hitno sazivanje sednice Glavnog odbora SPO u roku od 7 dana, na kojoj bi se raspravljalo o stanju u stranci i pismu koje je potpisalo 42 funkcionera SPO širom Srbije i uputilo, predsedniku stranke Vuku Draškoviću.

U pismu je izuraženo nezadovoljstvo Draškovićevim ustupima u javnosti koji ne predstavljaju zvanične stavove stranke i njenih organa, niti su utemeljeni u programu SPO, kao i zbog njegovog načina vođenja stranke. Pokrajinski odbor SPO je, kako je navedeno u saopštenju, jednoglasno zaključio da se na sednici Glavnog odbora SPO raspravlja o predlogu Pokrajinskog odbora i 42 funkcionera stranke širom Srbije, da se Vuk Drašković izabere za počasnog predsednika SPO, a da zamenik predsednika SPO, u skladu sa Statutom SPO, vodi stranku do stranačkog kongresa, odnosno Sabora, na kojem će se izabrati novi predsednik.

Pokrajinski odbor smatra štetnim nastupe Vuka Draškovića u javnosti usmerene protiv Srpske pravoslavne crkve, upornim potenciranjem pitanja kolektivne krivice na strani srpskog naroda za ratne zločine u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije, kao i o potrebi denacifikacije Srba, uzimajući kao primer Nemce posle Drugog svetskog rata.

Takođe, iznošenjem stavova koji odstupaju od zvanične politike Republike Srbije prema Kosovu i Metohiji, a u isto vreme odustajanjem od osnovnog stranačkog načela obnove Kraljevine Srbije, kao i zanemarivanjem uloge Ravnogorskog pokreta u uslovima kada je cela Srbija postala svesna njegovog istorijskog značaja, zaključeno je u saopštenju.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login