imageOdbornici Skupštine grada počeli su sednicu razmatranjem završnog računa za 2016.godinu.

Završni račun budžeta za 2016.godinu po mišljenju opozicije pokazuje da nema planskog razvoja, već se novac troši stihijski onako kako pristiže."Najveća ulaganja trebalo bi da budu u izgradnji,infrastrukturi,unapreddjenju grada ,ali ne ovde se vidi u završnom računu da su najviše novca utrošili na manifestacije,sport i slična dešavanja. Zato predlažem da ne bismo i ove godine bili u istoj situaciji da grad razmotri te manifestacije i odluči koje su nam zaista potrebne", rekao je Duško Rakić DS.On se osvrnuo i na prošlogodišnji suficit konstatujući da sredstva nisu uložena ni u šta već u tekuću potrošnju. Po njegovom mišljenju ista je situacija i sa tekućom budžetskom rezervom gde se jasno vidi da budžet nije dobro uradjen i planiran. "Ako nije planirano,a troši se,znači da je plan loš",poručio je sa govornice Rakić.
On je za govornicom rekao da grad mora preispitati svoj interes u brojnimprojektima koje finansira."Evo taj Studio M, taj pravni subjekt je svuda.Pa da li je moguće da samo taj jedan pravni subjekt ima projekte i dobija novac. Tražićemo podatke o tome",rekao je Rakić.
Slično mišljenje imala je i odbornica Pokreta Dosta je bilo Snežana Spajić koja je istakla da gotovo ništa odonog što je najavljeno prošle godine nije ostvareno ili je ostvareno u minimalnom procentu. "To su pokazatelji koje daje završni račun prošle godine. Šta je sa školom u Brdjanima? Šta je sa rekonstrukcijom sale u Ekonomskoj? Ovde se vidi 60 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve a tu su recimo navedeni troškovi zarade pojedinih zaposlenih. To je moralo biti predvidjeno u budžetu", rekla je Spajićeva.
Odbornik DS-a Slobodan Pavlović je konstatovao da je nedopustiva omaška od 118 miliona koja se navodi u prošlogodišnjem suficitu. "Rekli su 400 miliona suficit ,a sad da nije toliki . A novac je utrošen tek onako.Za taj novac smo mnogo toga mogli. Vodovod, infrastruktura, nema kapitalnih investicija",rekao je Pavlović.
Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić osvrnuo se na zamerke opozicije rekavši da je zakon taj koji odredjuje pravila,a u svom govoru poseban akcenat dao je industrijskoj zoni i investiranju." Nije tačno da imamo veliki prostor u Stefilu.Imamo slobodnih samo 60 ari ostalo je pod restitucijom.Zločin je taj prostor i kako je to organizovano ,ali to jje stanje koje smo zatekli.Nećemo da nam se ponovi suficit koji smo imali jer taj suficit nas je ograničio u investicijama ,nnismo imali dovoljno za neke investicije ,a zbog suficita zakon ne dozvoljava zaduživanje. Ovaj budžet je itekako planski i povezuje nekoliko godina",rekao je Jeremić.
Isti stav imao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kojije odgovorio na pitanja vezana za manifestacije rekavši da selo ne treba dirati s obzirom na veliki odliv stanovništva. " Po pitanju šta ćemo raditi u slučaju nepogode odgovor je daladržava još 2014.godine vrlo uspešno. Pomenuli ste Studio M i tu se radi o projektima o deci i za decu. Siguran sam da vam je poznato da UN zahtevaju i preporučuju što više projekata za decu kako bismo ih zaštitili od svih loših stvari, medju kojima posebno mesto ima sprečavanje nasilja",rekao je Gvozdenović.

Sledi prvi rebalans budžeta .

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login