imageSkupština grada usvojila je prvi rebalans budžeta za 2017.godinu. Kako se moglo čuti u septembru se očekuje još jedan rebalans.

Rebalans budžeta obrazložio je u Skupštini zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić koji je rekao da rebalans jasno pokazuje smanjenje očekivanog budžeta od 3 milijarde za 7 miliona dinara. "Smanjili smo neke pozicije ili odustali od njih za koje znamoda nemogu biti u ovoj godini realizovani,neke pozicije smo dodali ,a neke povećali.Kada je dodavanje u pitanju imamo 20 miliona za projektovanje vezano za valjevsku bolnicu, voidovod za Brankovinu nećemo graditi u ovoj godini , ali smo opredelili sredstva za projektovanje tog vodovoda što je preduslov za gradnju.Tu imamo problem vezan za dozvolu u vezi regionalnog puta Šabac-Valjevo ,ali očekujemo da od upravljača dobijemo dozvolu za prolazak vodovoda tom trasom. Tu je projekat velike sale Centra za kulturu, Sredstva će ubuduće ići Vidraku od naplate parkinga, tako kaženovi zakon pai tu imamo promenu, dodali smo sredstva za kanalizaciju na Divčibarama,potrebno je da konačno izborimo priznavanje Divčibara kao turističkog prostora.Očekujemo drugi rebalans u septembru",rekao je Jeremić.
Duško Rakić iz DS-a konstatovao je da se ponovo ne vide investicije te i da te iste investicije izostaju godinama.Slobodan Pavlović dS je rekao da će ubuduće 23 miliona od parkinga ići Vidraku, a vidi se smanjenje pozicije Vidraku za pranje ulica i zelenilo. " Ovde vidimo 18 miliona manje Vidraku. Vidrak to treba da uradi ,a neće moći da to fakturiše. Zašto? Osnovno pitanje je škola u Brdjanima? zašto kliza škola? KO je uradio tako projekat i postavio školu na klizištu? Kanalizacija na Divčibarama. Ja imam informaciju da je taj projekat već uradjen. Da li ponovo to radimo?", pitao je Pavlović.

Šest miliona na poziciji usluga po ugovoru posebno je privuklo pažnju opozicije koja je konstatovala da se u rebalansu ne vidi koje su to usluge i zašto ih plaćamo. Sredstva za tekuću budžetsku rezervu, izdvajanje za Domzdravlja samo su neke od tema o kojima se govorilo.
"Postoji dogovor sa ministarstvom zdravlja o velikom ulaganju koje će oni dati i mi moramo sasvoje strane odgovoriti. Dajemo sredstva za Dom zdravlja jer je to od koristi svim gradjanima.
Pomenuli ste Divčibare i jasno je da činimo sve da oživimo Divčibare. često ovde spomnjete transparentsnost ,a ja mislim da se sve vidi u rebalansu.ne bih posebno govorio o onima koji su se zaklanjali iza transparentnosti,a radili sve suprotno od toga", rekao je Gvozdenović.
Skupština je većinom glasova usvojila rebalans budžeta.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login