imagePredlog gradske vlasti da za člana Veća bude postavljen Žarko Kovač Skupština nije prihvatila. Ranije ostavku na mesto člana Veća podneo Nikola Radojičić.

 

Bez mnogo obrazloženja navodeći da su odbornici dobili biografiju Žarka Kovača , gradonačelnik Slobodan Gvozdenović predložio je da na mesto novog člana Veća umesto Nikole Radojičića koji je ranije podneo ostavku na to mesto bude izabran Žarko Kovač.
Tajnim glasanjem Kovačev izbor podržala su 24 odbornika što nije bilo dovoljno za njegovo imenovanje. naime glasalo je 40 odbornika dok je 24 bilo za , 14 protiv , a dva listića bila su nevažeća.  
Predlog imenovanja Žarka Kovača dolazio je od strane SPS-a , koalicionog partnera naprednjacima . Po rečima predsednika Skupštine Milorada Ilića glasanje za člana Veća može biti ponovljeno na narednoj sednici, ali ostaje činjenica da se dogodilo nešto što nije bilo očekivano. Naime, vladajuća koalicija broji 44 odbornika šro se u odnosu na potrebnu većinu od 26 može smatrati sigurnom većinom u parlamentu, ali očito da brojke koje ukazuju na sigurnost izvesno nisu pokazatelj prave vlasti.
Nakon ovakvog slučaja ostaju pitanja šta se to dogodilo danas na sednici, odnosno da li je većina pokazala da zapravo nije složna po pitanju kadrova i ne deli isto mišljenje? Dok su odbornici SPS-a glasali za ranije predloge koalicionog partnera više je nego očito da odbornici naprednjaka nisu raspoloženi za predloge svog koalicionog partnera.
Koliko će i na koji način današnje dešavanje u Skupštini grada uticati na dalje funkcionisanje koalicije ostaje da se vidi.
Žarko Kovač inače je odbornik LDP-a koji se u Skupštini obreo zavaljujući izlasku u koaliciji  Tima za Valjevo koju su u izborima činili DS, SDS i LDP. Kovač je u prethodnom sazivu bio na mestu zamenika gradonačelnika. Nakon što je zbog odlaska u penziju Stanka Terzića mesto pomoćnika gradonačelnika ostalo nepopunjeno u novembru prošle godine moglo se čuti da će ga na tom mestu zameniti Kovač. Ipak to se nije dogodilo.
S.V. 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login