imageSkupština grada donela je odluku o imenovanju Bojane Savčić na mesto vršioca dunosti direktora u Arhivu i dala zeleno svetlo za raspisivanje konkursa za mesta direktora u  tri javna preduzeća. Valjevo od juče ima još jednog pomoćnika gradonačelnika.

 

Postojeći Statut grada Valjeva predvidja  mogućnost pet pomoćnika gradonačelnika. Od početka formiranja aktuelne vlasti gradonačelnik je imao tri pomoćnika , ali je u novembru prošle godine zbog odlaska u penziju Stanka Terzića, mesto jednog od njih ostalo upražnjeno. Shodno koalicionom dogovoru to  mesto pripada SPS-u . „Nadam se da nećete iskoristiti mogućnost koju Vam daje Statut i imenovati još jednog pomoćnika . Ovde vidimo da su u jednom zaduženju spojeni poljoprivreda i privreda , a po našem mišljenju to bi trebalo razdvojiti jer su obe grane podjefdnako važne“, rekao je odbornik Slobodan Pavlović na sednici Skupštine na šta mu je replicirao predsednik Skupštine Milorad Ilić rečima: „ Pomalo je nejasno šta tražite , da se smanji broj pomoćnika , a da ujedno povećamo razdvajajući postojeća zaduženja , nejasno je šta ste mislili. Ovaj Statut i mogućnost od pet pomoćnika nismo doneli mi već upravo vlast u kojoj ste vi bili vodeći“.
Ove rečenice bile su i potvrda da odbornici opozicije znaju da sledi  uvod u imenovanje još jednog pomoćnika gradonačelnika, Nikole Radojičića sa zaduženjem praćenja i koordinacije rada javnih preduzeća.   O postavljenu pomoćnika inače ne odlučuje Skupština niti odbornici već se rešenje donosi ukazom gradonačelnika. Radojičić je ranije u toku dana podneo ostavku na mesto člana Veća.
Nakon što je direktorka Arhiva Snežana Radić dostavila informaciju da 18. Juna stiče uslov za odlazak u penziju , Skupština grada donela je odluku o postavljenju Bojane Savčić na njeno mesto u statusu vršioca dužnosti. Zbog, kako se nezvanično moglo čuti, propusta u radu na jučerašnjoj sednici Skupštine dužnosti su razrešeni i pojedini članovi UO i NO Arhiva. Sa mesta predsednika UO Medjuopštinskog istorijskog arhiva smenjena je Vinka Stojičć , a na njeno mesto postavljena Milica Dasović, dok je izmena usledila i na mestu predsednika NO pa je smenjena Bosiljka Jovanović , a postavljena Svetlana Mirković.
Kako je po zakonu lice u mogućnosti da na mestu direktora javnog preduzeća bude u statusu vršioca dužnosti samo godinu dana , Skupština grada donela je odluku o raspisivanju konkursa za mesta direktora u JKP Vodovod, JKP Vidrak i JKP Toplana. U ovoj grupi nisu se našli direktori JP Kolubara i JP Polet.  Poznato je da Ljubinku Andriću direktoru Poleta mandat vršioca dužnosti ističe u septembru pa se shodno zakonu i nije mogao naći u ovom konkursu , ali je još uvek nepoznato zašto se na dnevnom redu nije našao konkurs za mesto direktora JP Kolubara kome takodje ovih dana ističe zakonski mandat.
S.V.  

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login