imagePo nezvaničnim saznanjima Vamedie u junu bi mogla biti održana još jedna sednica Skupštine. Izmedju ostalog na dnevnom redu naći će se ponovni izbor Žarka Kovača za mesto člana Veća. „Mislim da SPS u Valjevu nikada ne bi predložio bilo koju osobu koja nije kompetntna da obavlja neki posao“, kaže potpredsednik SPSa Branko Ružić.

Mnogo priče i prašine podiglo se onog trenutka kada u Skupštini nije prošao predlog SPS-a za mestzo člana Veća. Kalkulisalo se različitim opcijama i mogućnostima kao i razlozima kako je uopšte došlo do toga. Potpredsednik SPS-a Branko Ružić u razgovoru za Vamediu kaže da su razilaženja u mišljenjima moguća iz mnogo razloga.
„ Sa aspekta neke šire političke slike i ambijenta u kome se krećemo , legitimno je da koalicioni partner prosto iznese svoj politički stav u smislu oponiranja nekim kadrovskim rešenjima prema osobi koja možda ne pripada opciji koja politički predstavlja tu vladajuću koaliciju. Lek za to je tzv demokratski centralizam , dakle, ako imate većinu proći će vam kandidat,  ako je nemate , a evidentno je nije bilo , dakle završena priča. Postoje dogovori i treba razgovarati,“kaže Ružić.
On navodi da je upravo predsednik Aleksandar Vučić u trenutku sastavljanja Vlade kao tadašnji premijer pokazao da politička pripadnost nije najpresudnija.
„ Ne bih rekao bar kada je u pitanju ova Vlada SNS-SPS da kada su u pitanju stručni ljudi na odredjenim mestima prednost nije data kompetenciji i kvalifikaciji. Mislim da je dokaz za to upravo Vlada koju je sastavio sada predsednik  Vučić koji je u nju uvrstio i uveo u njen sastav mnoge kadrove koji  ne samo da nisu politički prepoznatljivi u smislu partijske pripadnosti nego se nikada politikom nisu ni bavili, “kaže Ružić.
Ružić navodi i da se takve situacije dešavaju i u drugim gradovima te i da razilaženje u mišljenju legitimno uvek postoji po nekim pitanjima.
„ Naravno svaka lokalna sredina ima svoje specifičnosti i nadam se da to neće narušiti taj strateški odnos i saradnju izmedju SNS i SPS. Koliko će Valjevo izgubiti što naš predlog nije prošao može  brzo da se  vidi , ali siguran sam da će se doći do nekog kompromisa pa i da ćemo brzo videti rešenje ove situacije“, zaključuje Ružić.  
Ako je verovati nezvaničnim informacijama vezanim za narednu sednicu Skupštine, sve će biti vidljivo već do kraja ovog meseca.
S.V.

 

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login