imageDanas/Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće danas (četvrtak) u 18 sati konferenciju za novinare, na kojoj će, kako se očekuje, saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Vučić je kao predsednik Srbije održao konsultacije sa izbornim listama koje imaju predstavnicke u Skupštini Srbije, ali se na ragovore nisu odazvali predstavnici većine opozicionih stranaka, uključujući i SDA Sulejmana Ugljanina. Sem stranaka vladajuće koalicije koje čine Vladu, na razgovorima su bili prestavnici partija manjina kao i LDP Čedomira Jovanovića i LSV Nenada Čanka.

Na političkoj sceni Srbije spekuliše se sve od Vučićeve pobede na predsedničkim izborima 2. aprila o ličnosti budućeg premijera. Te su spekulacije varirale od sigurne opcije za Ivicu Dačića, lidera socijalista koji su podržali Vučića kao predsedničkog kandidata i doprineli pobedi u prvom krugu, do ministarke Ane Brnabić. Prema izvorima Danasa, Dačiću je ponuđeno ili da samo on ostane u vladi u svojstvu premijera, ili da socijalisti pored postojeća tri, dobiju još jedno ministarsko mesto - ekologiju za Branka Ružića, i on je navodno, prihvatio ovo drugo. Imenovanje Dačića, smatra se u diplomatskim krugovima, značilo bi siguran nastavak politike neutralnosti i saradnje sa Ruskom Federacijom. Uopšte, to za koga se Vučić odluči, uzeće se kao prvi njegov spoljnopolitički potez u svojstvu predsednika Srbije. Taj potez može biti u smeru jačanja prozapadnog kursa, ili pak sve snažnije saradnje sa Moskvom. U jednom trenutku izgledalo je da je zbog ovog prvog izbor Brnabićeve izvestan, ali je posle inistiranja zvaničnika SNS da premijer bude naprednjak, toj se varijatni daju se manje šanse.

Pojedini izvori sa političke scene nezvanično tvrde da postoje dva favorita za premijersku funkciju - Miloš Vučević, funkcioner SNS i aktuelni gradonačelnik Novog Sada i Dušan Vujović, ministar finansija. Kad je o Vujoviću reč, on odavno slovi za važnog kandidata u obaveštenim političkim krugovima u Beogradu, ali se isto tako tvrdi i da on iz ličnih razloga ne može da prihvati neku značajniju funkciju od ove što je ima. Izvori našeg lista kažu da on slovi u Vladi za “toleratnog i stručnog čoveka.

Ako izbor padne na nekog iz Srpske napredne stranke, veruje se da to može da bude iznenađenje, a ne u tom kontekstu pominjani Nebojša Stefanović, ministar policije.

“Miloš Vučević ima nešto veće šanse zbog podrške iz SNS. Vučić želi premijera koji će biti njegov čovek od apsolutnog poverenja, da nije kompromitovan i da vredno radi. Gradonačelnik Novog Sada nije sporan ni za Zapad, ni za Rusiju, ni za Srpsku pravoslavnu crkvu”, kažu sagovornici Danasa.
Kako je naš list nedavno pisao, u slučaju da ne postane premijer, Vučević bi mogao da zameni Zorana Đorđevića na čelu Ministarstva odbrane, a mesto u Nemanjinoj 11. Očekuje se da će sastav buduće vlade biti manje više isti, kao i sadašnji.


 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login