imageSagovornici Danasa smatraju da je ovaj čin nipodaštavanja agencijskih novinara koji su došli na Tadićevu konferenciju i njeno otkazivanje, jer mu nisu dovoljni, drskost. Ističu da krivca za malu posećenost Tadić bolje da traži u svom PR timu, a ne u novinarima, i da se sujetom ne komunicira sa medijima.

Predsednik SDS Boris Tadić otkazao je u četvrtak konferenciju za medije jer su se pojavila samo dva novinara.
Tamara Skrozza, novinarka Vremena

- Boris Tadić je izgleda zaboravio koliki je trenutno značaj njegove politike i njega lično. Pritom, nije jedini. Ovdašnji političari, skoro po pravilu, sebe vide većim, lepšim, pametnijim i važnijim nego što jesu. Imajući u vidu okolnosti u državi i sopstvenu odgovornost za njih, Tadić može biti prezadovoljan i sa dva novinara, makar i bez kamere. A to što je otkazao konferenciju još jednom pokazuje njegove prave "dimenzije".

Perica Gunjić, urednik Cenzolovke

- Epidemija samozaljubljenog bezobrazluka poharala je političku scenu. Imamo baš teške slučajeve. Političari na vlasti toliko izgube kontakt sa realnošću, da ih stare halucinacije izgleda i posle toga ne puštaju. Tadićeve kolege psiholozi mogli bi da od toga naprave zanimljivu studiju, kada bi bili odvažniji. Nadam se da sledeći put nijedan novinar neće doći na njegovu konferenciju. Zaslužio je to neko ko je sa svojim najbližim saradnicima, posebno Đilasom, odgovoran za katastrofalno stanje na medijskoj sceni danas. Postavili su temelje tabloidizacije koje su naprednjaci učvrstili, kontrolisali su medije, ucenjivali ih preko reklama, podržavali poslušne, a obračunavali se sa kritičkim. Zver koju su hranili došla je po svoje.

Dragana Bjelica generalna sekretarka UNS-a

- Očigledno da gospodin Tadić nije upućen u to da u medijima danas nema toliko novinara da bi svaki političar dobio publicitet kakav je zamislio. Novinske agencije su glavni izvor informacija medijima, za informaciju političarima. Nipodaštavanje agencijskih novinara koji su došli na Tadićevu konferenciju i njeno otkazivanje jer mu nisu dovoljni je drskost.

Dinko Gruhonjić, Nezavisno društvo novinara Vojvodine

- To je, s jedne strane, ponižavanje za novinarke koje su došle na konferenciju za medije. S druge strane, Tadiću bi bilo bolje da krivca za tako malu posećenost traži u svom PR timu, a ne u novinarima. U svakom slučaju, sujetom se ne komunicira sa novinarima, a veoma je neukusno sve medije trpati u isti koš.

Danas, foto Fonet

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login