imageIzlaganje gradonačelnika o protekloj godini rada najnegativnije ocenio odbornik iz redova SNS-a Milan Marković. Kao poseban momenat u kritici Marković je naveo korupciju. U skupštinskom holu u komentarima odbornika, Markovićev nastup ocenjen kao opozicioni.

Dok se od opozicije i očekivalo da kritikuje proteklu godinu vklasti u Valjevu pa samim tim i nosioce vlasti , za mnoge je bilo pravo iznenadjenje kritika koju je u gotovo svim segmentima rada uputio odbornik iz redova vladajuće partije SNS-a Milan Marković.
On je govoreći o činjenicama koje kvalifikuju rad gradonačelnika i aktuelne vlasti naveo kao najočitiji primer korupcije JKP Vidrak rekavši izmedju ostalog: „Ovde u tenderima Vidraka jasno se vidi recimo kod kupovine polovnog kamiona da je i boja čak navedena, iz poslovanja je očito da se sada nabavljaju i do 60% skuplji akumulatori , a da se oni menjaju velikom brzinom. Potom tu je oprema za zelenilo, pa ulje sada se plaća 1200 dinara , a nekada 480 dinara. Poznato je da su nekada radnici Vidraka radili na remontu kamiona , a sada cidimo da to rade privatne radionice , a isto je i sa popravkom kontejnera koji se sada rade u privatnim radionicama“.
U svom izlaganju Marković je praktično potvrdio prethodnog govornika iz redova DS-a Duška Rakića koji je  rekao da lokalna samouprava funkcioniše po principu korupcije.
Marković se potom osvrnuo i na ostale delove gradonačelnikovog izveštaja rekavši da je Slobodan Gvozdenović formirajući vlast rekao da će oko sebe okupiti poznate Valjevce koji su dokazali svoj kvalitet i rad , ali i da se to nije dogodilo. „ Koliko mi je poznato jedino se od toga dogovori prave na Povlenu koji gradonačelnik i zamenik često posećuju, a tamo od znamenitih Valjevaca živi Dušan Mihailović jedino i koliko je meni poznato“, rekao je Marković.

image Po njegovom mišljenju pomaka nema ni na polju poljoprivrede i zapošljavanja , a ko jedine dve svetle tačke Marković je naveo prodaju kampa Breza na Divčibarama Milošu Teodisiću i uredjenje Petničke pećine.
„Šta mi imamo ovde za ovih godinu dana? Imamo hapšenje, imali smo slučaj šamaranja romskog dečaka za koji još ne znamo i nismo obavešteni kakav je epilog. Sad vidimo bilo je tu i uznemiravanje devojke u Abraševiću pa vidimo da se menja UO Abraševića“, navodio je Marković.
Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović odgovorio je na ovu kritiku izražavajući zadovoljstvo što je odbornik Marković iako živi u Beogradu dobro informisan o prilikama u Valjevu. „Zahvaljujem se odborniku Markoviću na ovim kritikama obzirom da odbornik živi i radi u Beogradu za enormno veliku platu, daleko veću od ovdašnjeih lekara, a tako ste dobro informisani i poznajete stvari“,rekao je Gvozdenović.
Odbornik Marković je nakon toga rekao da je zaposlen u Kontroli leta Srbije i Crne Gore te i da ne boravi samo u Beogradu već i Crnoj Gori , a da je do zaposlenja došao na osnovu konkursa na kom je izabran kao najbolji od 12 kandidata.
U Sali je tokom izlaganja odbornika Markovića, bilo više nego očito da je jedan deo odbornika iznenadjen, a drugi je aklamaciju pokazivao klimanjem glavom, možda unapred pripremljen na Markovićev govor.
U dosadašnjim izlaganjima za skupštinskom govornicom Marković je uglavnom usaglašavao stavove sa opozicionom Demokratskom strankom, a u skupštinskom holu juče se više nego ikad spekulisalo o nameri Markovića da preuzme GO SNS-a od Gvozdenovića pa čak i njegovu funkciju. Javna je tajna da animozitet izmedju Markovića i Gvozdenovića postoji još od vremena kada je Marković smenjen s mesta poverenika naprednjaka , a za predsednika GO izabran Gvozdenović.

S.V.
Foto Željko Bošković

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login