imageDanas/Agencija za borbu protiv korupcije podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS zbog nedostavljanja podataka o anagažovanju marketinških kompanija tokom kampanje za izbore 2012. godine, rekla je pomoćnica direktora Agencije za borbu protiv korupcije Katarina Dakić.

N1 navodi, da je Dakićeva istakla da im se Insajder obratio u januaru s pitanjima koja su u vezi s prethodnim izbornim kampanjama, ali da SNS nije dostavila tražene informacije.

"Tražili smo informacije od SNS, jer se radilo o marketinškim agencijama, nismo dobili odgovor i iskoristili smo pravo da podnesemo zahtev. Sada Prekršajni sud treba da pokrene postupak i sprovede na osnovu zahteva koji smo podneli", objasnila je , prenosi N1.

Iako se radi od kampanji iz 2012. godine, Dakićeva navodi da se sada došlo do novih podataka kroz informacije dobijene od Insajdera.

“Naš rad se ne zaustavlja kada kontrolišemo izveštaje, nastavljamo da kontrolišemo podatke i druge političke subjekte, možda je malo sporije, ali proces kontrole finansijskih izveštaja je vrlo kompleksan, prikupljamo mnogo dokumentacije, sve to koristimo da vidimo da li su podneti izveštaji u skladu sa zakonom", navela je Dakić i dodala da zahtevi nisu sami sebi svrha niti su cilj rada i dodaje da Agencija za borbu protiv korupcije obavlja postupke prema Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti, navodi N1.

"Mi kontrolišemo godišnje finansijske izveštaje, kontrolišemo kampanje... Ako ustanovimo da je bilo zloupotrebe zakona mi koristimo naše pravo i podnosimo zahtev za pokretanje postupka. Ukoliko vidimo da postoje zloupotrebe drugih zakona mi to prenesemo drugom nadležnom organu", kaže Dakić.

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije smatra da ako postoji interesovanje javnosti, u interesu Agnecije je da saopšti više podataka kakve kontrole se vrše. Kaže da se poslednjih meseci najviše prašine diglo po pitanju priloga.

"Postavilo se pitanje tačnosti informacija koje su naveli predlagači predsedničkih kandidata da su ih finansirali navedeni ljudi, prvi put kada je rađena kontrola ukršteni su neki podaci s bazama primalaca socijalne pomoći, nema nigde ishoda šta se dogodilo potom, da li je tužilaštvo otvorilo istragu, krivično delo je ako se navode lažni podaci, ne sme da se dogodi da ostane neispitano", smatra Nenadić.
Danas

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login