imagePokret Dosta je bilo na konferenciji za novinare ukazao na konkurse na koje grad nije aplicirao, a koji su mogli biti od značaja za Valjevo. Istovremeno, osvrćući se na situaciju u JKP Polet ovaj Pokret pita zašto se niko nije oglasio objašnjenjem novonastale situacije kao I kako se uopšte u takvu situaciju I došlo?

Odbornik Skupštine grada I član Pokreta Dosta je bilo rafailo Mitrović kaže da je veliki problem grada što se prošuštaju šanse za konkurisanjeza projekte koje finansira Republika ili EU.
“Konkretno u Ministarstvu privrede nedavno su okončani, a lokalna samouprava nije konkurisala za sredstava za namenjena Programu podrške razvoju poslovne infrastukture za 2017. godinu,kao ni na Projekat za podršku unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture koji će se realizovati u 2018. godini. U najavi je konkurs Ministarstva životne sredine i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP-a)- „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“ namenjen projektima lokalne samouprave za prilagođavanje posledicama klimatskih promena, koji se sufinansira 50% vrednosti projekta ; namenjen malim projektima do 100.000 $; srednjim projektima od 100.000 $- 1.000.000 $ i velikim projektima preko 1.000.000 $. Projekat će trajati pet godina, “kaže Mitrović.
On navodi i da to nije jedina propuštena šansa s obzirom da je Valjevo jedan od tri najzagadjenija grada u Srbiji. „Po Zakonu o energetskoj efikasnosti jedinice lokalne samouprave sa više od 20.000 stanovnika su obveznice sistema energetskog menadžmenta što znači da imaju obavezu da imenuju potreban broj energetskih menadžera, donose plan i program energetske efikasnosti, dostavljaju godišnje izveštaje o potrošnji primarne energije i realizuju planirani cilj uštede energije.U toku je ( 2015-2020 god.) projekat Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP / GEF (drugih međunarodnih organizacija)„Uklanjanje prepreka za promovisanje i podršku sistemu energetskog menadžmenta u opštinama u Srbiji“, a cilj ovog projekta je ulaganje u energetsku efikasnost u javnim zgradama i komunalnim uslugama u nadležnosti opština radi povećanja njihove energetske i troškovne efikasnosti. Kako smo napomenuli da je Valjevo pri vrhu liste najzagađenijih gradova u zemlji, a u gradskoj upravi nama zaposlenog menadžera za energetsku efikasnost, čije su znanje i struka potrebni da se ovi problami rešavaju“, rekao je Mitrović.
Odbornica Snežana Spajić posebno se osvrnula narad preduzeća „Polet“ . “Ljubinko Andrić nije podneo Finansijski izveštaj preduzeća u zakonskom roku niti je o tome obaveštena Skupština Grada. Govori se o dupliranom gubitku u odnosu na prethodnu godinu. Nije jasno ko će podneti I program poslovanja za narednu godinu koju su u obavezi da podnesu do 1.decembra tekuće godine. Po zakonu Grad treba da void računa da li preduzeće zakonito posluje I ako dođe do određenih propusta preduzme mere. Da li iko zna koliko će nas koštati ovakvo upravljanje? Koliko će Grad morati da izdvoji sredstava iz budžeta da bi se pokrili gubici ovog JP ?Da li će se ovo JP ugasiti ili preći u okrilje drugog javnog preduzeća , u javnosti se pominjeJP Vidrak”, rekla je Spajićeva.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login