imageDemokrate traže sazivanje sednice Skupštine kako bi se imenovali vršioci dužnosti u preduzećima Vidrak i Polet. Po mišljenju DS-a niz zakona već je prekršen.

Uz podsećanje da je Valjevo do sada videlo više različitih slučajeva procedura kada je u pitanju izbor direktora u nekom preduzeću GO DS-a navodi da je ovo prvi pit da Valjevo ima dva javna preduzeća bez direktora. „Ovo što se dešava je nonsens, neverovatno i nezamislivo. Mi smo očekivali da će biti sazvana sednica Skupštine i biti izabran novi vršilac dužnosti i istovremeno raspisan konkurs za novog direktora. Kada je u pitanju Polet vrlo su bitne neke činjenice . Ovaj direktor bivši je nasledio dug od 3 miliona ,a sada čujemo da taj dug iznosi 9,3 miliona. Izveštaja o poslovanju još uvek nema. U ovom trenutku niko ne može da garantuje da gubici nisu i veći. Situacija je mnogo gora nago što izgleda, a gradska vlast ne radi ništa po tom pitanju“, kaže Slobodan Pavlović predsednik GO DS-a u Valjevu.
Po njegovim rečima situacija je malo drugačija kod JKP „Vidrak“ gde je sproveden konkurs i gde su bila prijavljena dva kandidata. „ Član 45 Zakona o javnim preduzećima kaže da ako komisija utvrdi da nijedan kandidat koji je učestvovao u izbornom procesu ne ispunjava uslove, a ovi kandidati ispunjavaju, za imenovanje direktora sprovodi se novi konkurs. Čuli smo da je komisija utvrdila da ispunjavaju uslove onda treba da izaberu izmedju ta dva kandidata“, kaže Pavlović.

image Upravo iz ovih razloga odbornici DS-a su podneli zahtev predsedniku Skupštine za sazivanje sednice Skupštine sa dve tačke dnevnog reda , postupak imenovanja direktora JKP Polet i druga sprovodjenje postupka izbora direktora u Vidraku i objavljivanje zaključka komisije o izboru kandidata.

„Čujemo da će doći do fuzije Poleta i Vidraka, to je još jedna od loših odluka sadašnje vlasti. Imamo jedno dobro i jedno loše preduzeće. Fuzijom dobijamo jedno veliko loše preduzeće. Suština je u Poletu postaviti vd direktora i potom konkurs za izbor direktora. Ovo nije politička već zakonska odluka. A fuzija ta dva preduzeća je pogrešna“, rekao je Pavlović.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login