imageVeoma nizak procenat realizacije kada je u pitanju komunalna infrstruktura, činjenica je koja je obeležila ovu godinu. Skupština glasala za jedno, grad gradio drugo. Da li je to po zakonu?

Po podacima koje je na konferenciji za novinare izneo Pokret Dosta je bilo planom je predviđeno da se u 34 seoske mesne zajednice asfaltiraju putevi ili delovi puta.
Za ovu namenu u seoskim mesnim zajednicama budžetom je bilo predviđeno 25.000.000, 00 dinara, dok je u gradskim mesnim zajednicama planirano 28.000.000, 00 dinara.
Pokret „Dosta je bilo“ je uputilo zvaničan zahtev ovlašćenom licu za postupanje po zahtevima za pristup informacijma od javnog značaja. „Zahtevali smo informaciju da nam odgovori koliko je po ovoj stavci investicionog održavanja puteva urađeno u toku 2017. godine. 12.10. 2017. godine dobili smo odgovor od strane ovlašćenog lica da je u ovoj godini bio jedan tender i da je na osnovu njega izvođač izveo radove na asfaltiranju sledećih puteva:
1.MZ Pričević –zaseok Grujičići –L 1000 ml vrednost: 3.705.264,00
2.MZ Bukovica –Beomužević –škola –L 600 ml vrednost:2.207.764,80
3.MZ Gradac- put za Belić L 1.180 ml vrednost : 4.655.549,16
4.MZ Leskovice – put Jabuka- Ćebića jezero L 2.000 ml vrednost:7.759.413,60
5.MZ Tubravić –put ka manistaru Pustinja – L 537 ml vrednost:2.418.193,32
Ukupna vrednost izvedenih radova je 20.746.184,88“, podaci su koje je po osnovu informacije od javnog značaja dobio i potom na konferenciji izneo odbornik ovog Pokreta Rafailo Mitrović.
Iz istog izveštaja je vidljivo da je u toku još jedna javna nabavka u iznosu od 5.000.000,00 dinara. „Iz dobijenog odgovora vidimo da je mali procenat realizacije od planiranog. Posebno je ona izražena u gradskim mesnim zajednicama gde je izdvojeno 4.655.549,16 dinara; dok je planom predviđeno 28.000.000,00 dinara. Ono što je još problem ulice i delovi puteva koji su navedeni u Programu ne poklapaju se sa imenima ulica i puteva na kojima su izvedeni radovi. Da li je u pitanju loše planiranje budžeta ili neki drugi stranački dogovori, mi to ne znamo“, rekao je novinarima Mitrović.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login