imageLoš kvalitet izvedenih radova i brojne malverzacije u vezi izgradnje putne infrastrukture bile su teme konferencije za novinare Pokreta Dosta je bilo.

Po mišljenju Pokreta Dosta je bilo može se zaključiti da lokalna samouprava bira izvodjače radova sa najnižom cenom, ali zato kasnije dodate situacije i naknadni radovi povećavaju prvobitno datu cenu.“ Prilikom sanacije makadamskih puteva nisu odredjeni putni pravci koji se saniraju i nejasno je po kom kriterijumu je odredjeno koji se putni pravci saniraju. Za sanaciju puteva i asfaltiranje zaključen je ugovor sa Autotransportom gde su dve privremene situacije bez validnih pečata nadzornog organa. Izvodjenje radova sa velikim odstupanjima u odnosu na tehničku dokumentaciju donosi veliki razik, najpre da se neki radovi ne izvode uopšte ili se izvode u manjem obimu i neće biti jednostavno utvrditi odgovornost za eventualne nedostatke u izvodjenju radova kao i da ponuda koja je izabrana kao najpovolnija to neće biti u postupku realizacije“, kaže Rafailo Mitrović odbornik ovog Pokreta u Skupštini grada.
Po njegovim rečima nedostatak dokumentacije najpre nosi rizik nenamenski potrošenih sredstava i zloupotrebe.
„Rekonstrukcija Karadjordjeve i Sindjelićeve ulice je povećana vrednost ugovora za 9% odnosno za 548 000 dinara, a da nije doneta odluka o izmeni ugovora. Najveće povećanje imaju radovi koji se odnose na nabavku asfalta koji su povećani za 42% u odnosu na prvobitni ugovor. I kod izgradnje kružnog toka sa izvodjačem Ingrap omni pravi se aneks ugovora na povećan iznos od 590 000 dinara. Radovi u Sindjelićevoj traju 40 dana duže. Takodje revizor je utvrdio da u slučaju ovih ulica listovi gradjevinskog dnevnika nisu overeni pečatom nadzornog organa odnosno nema dokaza da je izvršen pregled radova koji se u kasnijim fazama ne mogu kontrolisati. Iako ugovorena vrednost nije prekoračena postoje odstupanja u odnosu na tehničke specifikacije , neki nisu izvedeni neki su izvedeni više od planiranog. Posebno putevi Poćuta Bebića Luka i Poćuta Gračanica gde su izvršeni radovi za više od 994 000 to je više od 50% i za nabavku materijala 40 % više što je oklo 700 000 dinara“, rekao je Mitrović.
On navodi da ovo nisu svi nalazi revizora te da ih revizor navodi mnogo više.
Po njegovom mišljenju vidljivo je da tek asfaltirani putevi brzo propadaju, loše postavljeni odvodi i šahte , sve su to posledice ovakavog načina rada. „Očigledno da vlast ne posmatra interes gradjana već pronalzi neki svoj interes“, zaključio je Mitrović.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login