imageValjevski odbornici izglasali sebi 10 000 dinara po sednici, a za šefove odborničkih grupa 15 000. U prethodnom sazivu naknada po sednici bila je 3 000 dinara.

Aktuelni skupštinski saziv očito smatrajući da radi više i bolje od prethodnih doneo je odluku da od sada naknada odborniku po održanoj sednici bude 10 000 dinara. Za skupštinskom govornicom stim u vezi pobunio se jedino nezavisni odbornik Ljubomir Radović rekavši: „ Pa mi smo ovim tri puta povećali naknadu u odnosu na prethodni saziv i zatečeno stanje. Sami sebe na ovaj način kompromitujemo jer se treba zapitati da li je učinak na istom nivou?“
Sa njim se nije složio predsednik Skupštine Milorad Ilić rekavši da niko ne može davati takve ocene rada Skupštine pa i da ostali gradovi odavno svoje odbornike plaćaju mnogo više od sume koja je sada izglasana.
U Skupštini grada je 51 odbornik ipak nemaju svi iste prihode. Predsednik Skupštine i zamenik predsednika Skupštine imaju daleko veće prihode od odbornika . Po prošlogodišnjim podacima (2016) zarade su bile sledeće:
- predsednik Skupštine Milorad Ilić 80.199,80 dinara
-sekretar Skupštine Djordje Pavlović 72.465,28 dinara
-zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović po poslednjoj isplati tada je imao 32.080.00 dinara
-zamenik sekretara Skupštine Biljana Kovačević do trenutka kada je Vamedia tražila podatke po osnovu informacija od javnog značaja nije primila nijednu zaradu , ali kako kažu u Upravi zarada joj je oko 50 000 dinara.

Tek paušalna računica navodi na to da je ranije grad za odbornike mimo stola predsedavajućeg izdvajao 147 000 dinara , a od sada će izdvajati 490 000 dinara. Iako predsednik Skupštine Ilić smatra da niko ne može davati ocenu rada Skupštine , to nije tačno, jer ocenu rada daju gradjani Valjeva koji su na istoj sednici mogli čuti da je izvršenje budžeta bilo ispod očekivanih vrednosti izuzev na polju plata .

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login