imageSkupština donela odluku o porezima i odluku o jednoj Gradskoj upravi. Predlog za dopunu dnevnog reda odbornika Milana Markovića nije prošao.

Predlog odbornika Milana Markovića da se na dnevnom redu sednice Skupštine nadje pitanje tendera za uličnu rasvetu na kom je prošao hrvatski dobavljač HEP, odbornici nisu prihvatili. Marković je kako je rekao želeo da se grad izjasni po ovom pitanju i tenderska dokumenatcija učini javnom i dostupnom.
Skupština je danas donela odluku o porezima na imovinu za narednu godinu. Odluku o porezima obrazložila je načelnica odeljenja za naplatu izvornih prihoda Slavica Pavlović, a zanimljivo je da je dok je ona obrazlagala ovu odluku u skupštinskoj sali vladao žamor čime su praktično odbornici pokazali da su nezainteresovani za ovu temu.Kako se moglo čuti do povećanja poreza doći će u procentu od 1,40%. Ipak za reč se javilo nekoliko odbornika, a Duško Rakić odbornik DS-a je konstatovao da postoje nelogičnosti u smislu da više nije važna starost objekta već u kojoj zoni se nalazi. "Ali to je zakon i mi tu ne možemo ništa. Ipak treba obratiti pažnju na to da je možda trebalo smanjiti poreze u zonama gde nije bilo prometa nekretnina.Možda bismo na taj način nešto pomogli", rekao je Rakić. Ostali govornici imali su uglavnom stav da grad nije potrošio ono što je naplatio pa je logično pitanje da li porez mora da se povećava?
Tačka dnevnog reda vezana za formiranje jedne uprave počela je bez obrazloženja pa je samo predsedavajući Milorad Ilić rekao da se radi o efikasnosti i racionalizaciji. "Mi smo odavno to predlagali jer se u praksi pokazalo da rešenje koje smo imali sa dve uprave nije dobro. Smanjiće se rashodi za plate izabranih lica. revizor je skrenuo pažnju da jue sada 17 plaćenih izabranih lica. Lično mislim da nema potrebe da ih bude toliko. Revizor kaže i da su na nekim mestima lica koja ne ispunjavaju uslove za to. Nije postojao pravilnik o tome i koliko čujem tek sada je to uradjeno", rekao je Duško Rakić DS. Sa predlogom jedne gradske uprave složio se i Pokret Dosta je bilo pri čemu je Rafailo Mitrović zatražio objašnjenje zašto jedna, a ne dve uprave? Da je u materrijalu dato objašnjenje zapravo neozbiljno bio je stav odbornika Ljubomira Radovića."Zanimljivo je da ne postoji ni ovlašćeni predlagač. Neophodno je da neko preuzme odgovornost. Šta želi neko da postigne ovom odlukom? To ovde ne piše. Znači niko ne želi ni da govori o tome niti preuzme odgovornost", rekao je Radović. On je upitsao da li su gradjani Valjeva konsultovani po ovom pitanju. "Da li ih je iko pitao? Zar mišljenje gradjana nije važno? ja mislim da je mišljenje gradjana vrlo bitno", dodao je Radović. U ime odborniček grupe SNS Viktor Mićić je rekao da se sve vezano za razloge prelaska na jednu upravu sastoji u dve reči : efikasniji i efektivniji rad i konstatovao da se očito i opozicija saglasila sa ovom odlukom."Vr5lo je bitan izbor novog načelnika. Taj čovek će imati 11 odeljenja u vertikali. To je ozbiljno i nije ni malo lako , velika odgovornost i zato je veće pitanje ko je osoba koja će je voditi", rekao je Slobodan Pavlović DS. Skupšt5ina je na kraju usvojila odluku o jednoj upravi.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login