imageRasprava vezana za pravilnik o dodeli sredstava u sportu generalno je protekla u znaku odobravanja programa za decu i školski uzrast.Opozicija je iznela sumnju u ravnopravnu raspodelu novca.

Odbornici opozicije konstatovali su da je tehnički i teorijski odluka uradjena dobro , ali da postoje i neke praktične stvari o kojima treba povesti računa. "Manje više uvek isti ljudi donose te odluke. Može se desiti da neko od njih zbog ličnih afiniteta da više novca nekom klubu. Videli smo šta se desilo sa fudbalom i košarkom u prethodnim godinama. Oni su dobijali uvek više novca ovo je treći pravilnik koji mi usvajamo jer sve do sada bilo je na štetu malih a u korist velikih klubova.Ja sam za amaterski sport , a profesionalce neka finansiraju sponzori", rekao je Duško Rakić.

"Ovo je treći pravilnik kojin donosimo. Zna se šta tu zakon kaže i mi nismo ništa novo izmislili već samo pokušavamo da prilagodimo postojećem stanju u gradu. Pravilnik je uradjen baš kako treba da istakne vrednoću i rad malih klubova.Imamo veliki klub koji nema nijednu mladju selekciju. Neki klubovi nezasluženo dobijaju veliki novac. Neki su tada rekli da je to političko pitanje , ali nije . To je pitanje od interesa za grad za našu decu.Pravilnik mora da definiše i postupanje kluba koji daje veliki novac da dovede igrače sa strane , a mladje kategorije uopšte nema. To je nedopustivo", rekao je za govornicom zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
On je konstatovao da je sport u Valjevu doživeo veliki uspeh poslednjih godina. Sve ono što je bilo na izumiranju pre sedam osam godina sada su klubovi koji se takmiče u ozbiljnim rangovima takmičenja. "To je rezultat povećanog izdvajanja iz budžeta, ali sredstva moraju biti rasporedjena prema radu i mladima. Tamo gde postoje deca i mi moramo da utičemo da bude još masovniji upis u klub i da omogućimo da klubovi mogu nesmetano sa njima da rade.
Odbornici opozicije podsetili su i na zamerke državnog revizora po pitanju raspodele novca . "Nije u redu da mi dajemo pare , a oni naplaćuju deci članarinu. To prvo , a drugo nije u redu da neko napiše na papiru da ima mlafje selekcije , a niko ne proverava jer ih u stvari nema", bio je decidan odbornik Rakić.
Odbornica Radmila Novaković za govornicom je istakla da se tradicija koja se pripisuje pojedinim klubovima ne može valorizovasti novcem. "Ja želim da znam koliko će bodova , a na osnovu toga i novca dobiti FK Budućnost? Tvrdim da se tradicija ne može naplaćivati", rekla je Novaković.
U prilog očuvanju velikih klubova govorio je zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović koji je za govornicom tvrdio da mnogo košta. "Zalažemo se za kojekakve budalaštine , a ne zalažemo se za masovnost u sportu. Nije smisao sam trenirati već se takmičiti. A to košta. Nećemo valjda da im oduzmemo to. Zna se ko su nosioci sporta u valjevu", rekao je Milutinović koji se inače nalazi u Upravnom odboru FK Budućnost Krušika.
Odbornik Rafailo Mitrović za govornicom je istakao da je na odbornicima da prate da li grad poštuje pravilnike i predložio da se Gradskom veću da zadatak da ispitaju da li je za najmladje kategorije od 7 do 14 godina korišćenje svega moguće obezbediti kao besplatno.
Radomir Simić predsednik Sportskog saveza Valjeva je rekao da grad sada finansira mnogo više klubova nego ranijih godina. "Pojedini klubovi dobro rade sa decom, ali nemaju sredstava za takmičenje. Treba platiti učešće u takmičenju. Struktura troškova je različtita u zavisnosti od sporta. vrlo su bitni programi i način trošenja novca.Nemojte samo da dodjemo u situaciju da manji klubovi zbog nedostatka novca ne mogu da rade i da ih pogasimo. Ima klubova koji imaju po 300 dece, ne možemo ih pustiti na ulicu", rekao je Simić.
" Ne mogu da se otmem utisku da neki koji nisu potrčali u životu diskutuju o sportu. Metalac sedeće godine slavi jubilej, vaterpolo, fudbal, to su perjanice sporta u gradu. Metalac konkretno ima igrače iz Valjeva.Ne vidim razlog za toliko nepoverenje opozicije za raspodelu sredstava. Imate komisiju , imate Sportski savez, bila je javna rasprava, neki možda nisu ni naučili šta treba odbornik da radi u Skupštini , ali ima vremena naučiće. Takve konstatacije da nema sporta u Valjevu ne stoje", rekao je Gvozdenović.

Skupština je posle duže rasprave glasala za predloženi pravilnik

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login