imageOdlukom većine na sednici Skupštine od narednih sednica fotoreporteri moći će da fotografišu sednicu i odbornike samo do utvrdjivanja dnevnog reda , a potom će morati da napuste salu. Zamerku na rad fotoreportera izneo je odbornik SNS-a Aleksandar Ranković , a na njegov predlog Skupština se pozitivno izjasnila.

Odbornik SNS-a Aleksandar Ranković za skupštinskom govornicom je konstatovao da već mesecima unazad pojedinci „koji se mogu tretirati kao gosti“ šetaju i ometaju rad . „ Ovde mislim na fotoreportere pojedinih portala.Oni se smeste tako u neki ugao, nameštaju se i puze kao snajperisti i sve se pretvorilo u papraco lov i puca se kad to najmanje očekuješ. I kad sve to prođe tako, onda on tu fotografiju odnese u taj portal, da ne kažem, neću ni ime da mu pomenem ta osoba to objavi,” rekao je Ranković.
U daljem izlaganju Ranković je naveo da se takvim šetanjem po Sali remeti koncentracija I rad odbornika . “Moram ovde da se ogradim I da kažem da mislim na fotoreportere, odnosno tehnički sektor, na te ljude koji su propratni članovi tih redakcija, koji ulaze, izlaze, prolaze”, rekao je Ranković.
Iz Rankovićevog govora bilo je jasno da se radi o fotografiji na kojoj je lično on zabeležen u neodgovarajućoj pozi . “Valjda sam se počešao, pa čovek može biti najlepši, ali kad to tako neko zabeleži, kao da imate teži oblik Daunovog sindroma", rekao je Ranković koji do kraja izlaganja nije naveo ime portal koji je objavio pomenutu fotografiju , ali ni ime fotoreportera koji je istu snimio.
Kako je u toku govora Ranković formulisao predlog da se fotoreporterima dozvoli fotografisanje do usvajanja dnevnog reda, a nakon toga da nema potrebe da oni borave u Sali , predsednik Skupštine MIlorad Ilić predlog je stavio na glasanje. Sa pet glasova protiv Skupštinska većina je glasala za ovaj predlog pa se shodno ovoj odluci već od naredne sednice fotoreporterima fotografisanje dozvoljava samo do utvrdjivanja dnevnog reda.
Kako je u svom izlaganju odbornik Ranković naveo I da su u sali često primetne I neke osobe za koje kako kaže niko ne zna ni ko su ni šta su , a vode beleške I Skupština pretpostavlja da su novinari iako ih niko ne prepoznaje on je rekao I da bi bilo logično da se novinari akredituju za praćenje sednice kako bi se znalo ko sedi u sali I ko novinarski prati sednicu.
Pojedini odbornici su sa mesta dobacivali da poznaju ljude medju novinarima pa je čak I predsednik Skupštine prokomentarisao da su neki već dugo u ovom poslu Ilić je ipak konstatovao da akreditacije mogu uslediti nakon prvog januara.

Ostalo je nejasno na koga je Ranković mislio kada je za govornicom govoreći o akreditacijama rekao da pojedini toliko glasno zlurado komentarišu da to prevazilazi granice i mere dobrog ukusa i da iako se trude da šapuću odbornici to ipak čuju.

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login