imageSkupština ne odgovara na odbornička pitanja, tvrdi nezavisni odbornik Ljubomir Radović. Ne dostavljanjem odgovora Statut krši predsedništvo Skupštine.

Odbornik Ljubomir Radović podseća da Statut grada navdi da odbornik ima pravo da postavlja pitanja vezana za rad Skupštine i rad preduzeća i ustanova čiji je osnivač Skupština grada i da na njih dobije odgovor na istoj ili narednoj sednici. Ipak to se u praksi ne dešava.
„Veliki broj odborničkih pitanja ostao je bez odgovora , čime se Statut drastično krši. Postavio sam nekoliko pitanja i ni na jedno nisam dobio odgovor“, kaže Radović.
On navodi da je otražio odgovore na sledeća pitanja:
1.Da li je neko u Gradskoj upravi zadužen za nadzor i praćenje realizacije Programa razvoja sportsa grada Valjeva od 2016-2020 godine?*Ova strategija je jednoglasno usvojena.
2. Koliko je zaposlenih koji dobijaju platu iz gradskog budžeta bilo stipendirano od strane nekadašnje Opštine Valjevo?*Zamenik predsednika Skupštine je obećao da će insistirati da se to reši na zadovoljavajući način.
3.Ko je dobio podršku od strane grada namenjenu poljoprivrednim gazdinstvima i koji kriterijumi su iskorišćeni prilikom rangiranja?*Velika zainteresovanost je bila medju poljoprivrednim proizvodjačima.
4. Dokle se stiglo sa sanacijm klizišta na kojem se nalazi groblje u selu Pijezdić?*česta miniranja na kamenolomima ubrzavaju klizanje stenovitog materijala.
5. U kom svojstvu i o čijem trošku su odbornik Skupštine grada i pomoćšnik gradonačelnika putvali u Portugal, odnosno u Češku, sa KUD Abrašević?*Zahtevao da se ovaj odgovor po članu 125 Poslovnika o radu dostavi svim odbornicima.

Radović kaže da su navedena pitanja samo neka od postavljenih, ali da nikada odgovore nije dobio. „Šta čeka vlast? Da li je poenta da mi istekne mandat pa će mi onda dostaviti odgovore? Skrenuo bih pažnju javnosti i na javnost rada same Skupštine jer živimo u XXI veku. U vreme konstituisanja ove Skupštine grada , lokalni medij koji je emitovao TV prenose skupštinskih zasedanja je imao dobru praksu da integralni snimak postavi na svom youtube kanalu. Takva praksa danas ne postoji pa veliki broj gradjana ostaje uskraćen za informaciju o dešavanjima na sednici“, kaže Radović zahtevajući od odgovornih postavljanje snimaka.
Pored činjenice da na pitanja ne odgovara ni Gradska izborna komisija od koje je tražio zapisnike sa jednog od biračkih mesta sumnjajući u nepravilnosti tokom izbora Radović pita:“Zbog čega je novinarima zabranjeno prisustvo na sednicama Gradskog veća? Zašto se izvršna vlast sakriva od medija? Zgog čega se fotoreporterima zabranjuje nesmetan rad tokom sednice?“
Na pitanje Vamedie ko je nadležan za dostavljanje odgovora na pitanja u Skupštini, Radović kaže da su to predsednik Skupštine, zamenik predsednika Skupštine i skupštinske službe.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login