imageSkupština grada usvojila je program poslovanja JP Kolubara koojim se ove godine predvidjaju investicije od milijardu dinara. Za mnoge poslove iz projekta same brane neophodno je da se uključe i grad i nadležna ministarstva.

Direktor Zoran Mitrović odbornicima je predstavljajući program rada JP Kolubara rekao da ovo preduzeće u 2018. godini očekuju investicije od milijardu dinara. medju najvećim ulaganjaima su 154 miliona iz budžeta grada za izgradnju cevvoda ka selima. " Ostale opštine izdvojiće 30 miliona dinara za projekat cevovoda . Od republike ćemo ove godine dobiti 140 miliona dinara za nastavak izgradnje brane, a Kancelarija za jjavna ulaganja izdvojiće 500 miliona za cevovod sirove vode i 148,7 miliona dinara za vodovod Divci-Mionica.Predvidjeno je 66 miliona dinara po osnovu usluga po ugovoru koji će biti iskorišćeni za pokriće tekućeg poslovanja", rekao je Mitrović.
Odbornik MIlan Marković SNS postavio je tri pitanja vezana za samu branu. "Koliko je para do sada potrošeno za izgradnju te brane? Koliko je još potrebno? kada će to biti gotovo?" upitao je Marković.
Po rečima direktora Mitrovića brana se trenutno nalazi u tehničkom prijemu i svake nedelje branu obilaze stručnjaci koi su prilikom poslednje posete konstatovali da se sve odvija onako kako je predvidjeno. "Ukupna cifra koja je do sada utrošena je oko 80 miliona evra. Ali morate shvatiti da tu nije samo izgradnja brana već i drugi brojni infrasdtrukturni objekti. Pa samo obilaznica oko brane koštala je 12 miliona evra i to je platila Kolubara, a potom je taj put predat Putevima Srbije. neophodno je još oko 20 miliona evra , kažem oko jer nedostaju projekti za cevovofde i nema projekta za novo postrojenje za preradu vode čime će se obezbediti pijaća vda i za LJig i Koceljevu. U ovom trenutku bavimo se završetkom investicije i radom na preostalim poslovima koji su predvidjeni,"rekao je Mitrović.
kako su odbornici opozicije tražili i odgovor na pitanja vezana za dugove preduzeća Mitrovićš je za govornicom objasnio.l " Preduzeću Hidrotehnika ovo preduzeće je ostalo dužno još 2004 godine za izvedene radove. To preduzeće je tužilo i dobilo spor na sudu, ali mi smo preuzeli sada obavezu da ta 24 miliona duga saniramo i rešimo. Istovremeno smo rešili i problem sa EPS-om oko lokacije za mini hidroelektranu. Neke probleme moramo da rešavamo u hodu. Više je nego jasno na osnovu izjašnjenja ostalih opština da je investicija brane itekako opravdana.Ovde se pominjala organska proizvodnja i turizam. Moram da kažem da JP Kolubara stoji i dalje iza tog projekta i neće se odustati ni od čega što je predvdiejno ,ali za te dve stvari neophodna nam je pomoć grada i ministarstava.Pred nama su velike investicije i jedan ozbiljan rad", rekao je Mitrović nakon čegta je Skupština usvojila program poslovanja ovog javnog preduzeća.

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login